Zundert omver “geblazen”

Na een weekend feesten, stond vandaag de inhaalwedstrijd tegen de dames van Zundert op het programma. Opnieuw werd het belang van winst benadrukt. Met de volgende opstelling werd besloten de wedstrijd te starten:

In de goal: Renate
In de verdediging: Linda, Lotteke, Sabine en Kim (’45 Hilde).
Op het middenveld: Eva, Daisy, Nienke
In de voorhoede: Krissie (’80), Fenna, Petra (’45 Iris)
Op de bank: Iris en Hilde.

De wedstrijd begon moeizaam en de harde wind tegen was merkbaar. Al in de eerste minuut kregen de dames van Zundert een corner, omdat zij goed druk wisten te zetten. Deze corner liep gelukkig op niks uit. Kort hierna kwamen wij met een antwoord. Door een diepe bal van Lotteke werd Krissie weggestuurd. De bal belandt uiteindelijk rommelig voor de goal, waardoor de voorzet niet benut wordt. Hierna duurt het even voordat er kansen ontstaan. In de 18e minuut krijgen we een vrije trap op het randje van de ’16, die door Krissie wordt genomen. De bal raakt de paal en gaat daarna via de keepster buiten. De corner die volgt loopt tevens op niks uit. Tien minuten hierna is dan eindelijk het eerste doelpunt. Petra speelt de bal op Fenna. Fenna nam de instructies van Frank goed over (“kom naar de bal toe, want in de bal zit geen motor!”) en speelt hierna de bal naar Krissie, die vervolgens uithaalt op goal. De bal verdwijnt met geluk via de keepster de goal in: 1-0! In de slotfase lukt het Krissie om meters te maken met de bal en de verdediging uit te spelen. Ze schiet op goal en het tweede doelpunt valt: 2-0! Hierna vinden er twee wissels plaats bij Zundert, die meteen merkbaar zijn bij de verdediging van Wernhout. De ingevallen meisjes weten goed druk te zetten, waardoor er paniek ontstaat. We halen dan ook opgelucht adem als het fluitsignaal klinkt en we de rust in gaan.

Er vinden een paar wijzigingen plaats: Kim en Petra worden gewisseld voor Hilde en Iris. Hierdoor zakt Daisy terug naar rechtsback, schuift Nienke door naar voren en gaat Eva rechtshalf spelen. Hilde en Iris komen hierdoor op hun eigen positie te staan.

De tweede helft gaat van start en de wind in de rug is meteen merkbaar. Iris kan de bal diep geven op Krissie, die meteen goed kan af werken: 3-0! Kort hierna is het weer raak. Een ingooi komt terecht bij Lotteke, die de bal goed in weet te draaien waardoor Krissie opnieuw kan afwerken: 4-0! De dames van Wernhout zijn in vorm, want in de 51e minuut komt alweer het vijfde doelpunt. Een corner van Nienke komt bij Iris terecht en de bal verdwijnt via de binnenkant van de paal in het goal: 5-0! In de 60e minuut wordt de uittrap van de keepster van Zundert onderschept door Krissie. Door de uittrap is de keepster nog uit goal, waardoor Krissie besluit om uit te halen van ongeveer 30 meter afstand. De bal gaat over de keepster heen en het zesde doelpunt is een feit! Een minuut hierna is Krissie weer alert. Sabine speelt de bal diep en weet Krissie te bereiken, die de verdedigers van Zundert uitspeelt en wederom scoort: 7-0! Door de ruime voorsprong is er meer rust bij de dames van Wernhout. Er wordt meer overgespeeld en de verdedigers hebben de aanvallers van Zundert vast gezet. Zundert weet nog wel een grote kans te creëren, maar Renate is alert en tikt de bal over. Twintig minuten voor tijd probeert Krissie het nog een keer van afstand. Ook deze bal belandt in de goal, alleen ditmaal via de keepster: 8-0! Een zuivere hattrick voor Krissie. Tien minuten voor tijd vindt er nog een wissel plaats: Kim mag er nog even in en Krissie mag gaan rusten. De wedstrijd wordt rustig uitgespeeld en Wernhout “wind” opnieuw.

1-0 Krissie
2-0 Krissie
3-0 Krissie
4-0 Krissie
5-0 Iris
6-0 Krissie
7-0 Krissie
8-0 Krisssie

Deel dit bericht op social media