Zundert neemt revanche op Wernhout en speelt nacompetitie voor promotie

21-5-2023 Zundert 1 Wernhout 1 2-1 (1-0)

Onder zomerse omstandigheden en met veel publiek langs de lijn,  traden Zundert en Wernhout in de laatste derby van dit seizoen aan op sportpark ‘De Wildert’ in Zundert.

Voor de gastheren stond er een ticket voor de nacompetitie op het spel, dat bij winst of bij puntverlies van concurrent Schijf een feit zou zijn.

Zundert schoot fel uit de startblokken en pakte mede hierdoor al vroeg de leiding in de derby. Bij de eerste echte kans,  al in de derde minuut,  keerde Wernhout-doelman Gijs van Loon een poging van Fabian Nelemans,  maar in de rebound kon Tjeu van der Heijden van dichtbij wel het net laten bollen, 1-0.

Wernhout ging niet bij de pakken neer zitten en had na de openingstreffer meer het initiatief en toverde een aantal goede aanvallen op de mat, alleen werden deze  in de meeste gevallen in de eindfase de nek omgedraaid doordat de eindpass of voorzet niet op maat was. Zundert had vanuit de omschakeling de betere kansen.

In de 12e minuut kwam de bal via Thijs Damen bij Marvin terecht die met zijn voorzet Jurre bereikte. Jurre pakte de voorzet in één keer op de pantoffel, maar het schot ging helaas voor Wernhout ver naast.

In de 25e minuut een kopkans voor Zundert-spits Rabin Hassan, zijn poging ging ruim naast.Een paar minuten later werd een volgende kans voor Zundert door Gijs van Loon gekeerd en de rebound werd door Leroy Daems geblokt.

Op slag van rust nog een kans voor Wernhout, Thijs vd Buijs schiet van net buiten de zestien rakelings over.

De eerste tien minuten na rust zette Zundert de druk er vol op en kwam Wernhout een paar keer goed weg dat de score niet werd verdubbeld. Een schietkans en een vrije kopkans gingen over en Gijs van Loon redde nog knap op een vrije trap.

Net voor het uur herpakte Wernhout zich en een fraaie aanval via Thijs vd Buijs werd bij de tweede paal goed met het hoofd afgerond door Mathieu Rombouts,  1-1.

Nu zette Zundert weer terug aan en was met een kopbal op de lat dicht bij een treffer.

Ruim twintig minuten voor tijd kwam Zundert  weer op voorsprong, een voorzet werd niet voldoende weggewerkt en Tjeu van der Heijden kon van dichtbij zijn tweede van de middag binnen koppen, 2-1.

In de slotfase had Zundert de controle en kon Wernhout te weinig gevaar meer stichten om Zundert van de overwinning af te houden.

Voor Wernhout zit het seizoen er op en mag het terug zien op een geslaagd debuut in de 3e klasse.

Zundert mag zich opmaken voor de nacompetitie waarin wij ze vanaf deze plaats succes wensen.

Deel dit bericht op social media