Winnend Wernhout 2 ontpopt zich tot angstgegner van koploper Roosendaal

Zondag 24 november stond voor ‘Ut Twidde’ de competitiewedstrijd tegen koploper Roosendaal op het programma. Roosendaal, een bekende ploeg, met veel ervaring en kwaliteit kwam als koploper op bezoek in Wernhout. Wernhout stond voor aanvang van deze wedstrijd keurig op de achtste plaats. Gezien de ranglijst konden er dus ‘bonuspunten’ verdiend worden, echter op basis van de voorgaande ontmoetingen in het vorige seizoen (twee maal winst) was er vertrouwen in een stunt tegen de hoogvlieger. Er waren deze zondag een aantal afwezigen, en andere jongens kregen het vertrouwen en de kans om te laten zien dat ze dit verdienen. Ook waren er vanuit de JO-19 drie jongens bereidt om ‘Ut Twidde’ in de breedte te versterken.

Wederom was er goede informatie ingewonnen over de tegenstander en in combinatie met de reeds bekende informatie van vorig seizoen werd er een passend strijdplan bedacht. De volgende spelers werden de wei in gestuurd:

Lappert, RL7, Tommy, Sjoerd, Bertje, van Hees, Jappie (’69 Jeugdmanneke Heintje), TVDP, Bodybuilder Dennis, Ballonneke (’76 Jeugdmanneke Bakker) en Burn (’87 Jeugdmanneke Nouws).

Bijna direct vanaf de aftrap was Wernhout gevaarlijk. Een bal stuiterde voor de voeten van Burn, die het van grote afstand direct maar eens probeerde. Dit schot ging ver over. Het was sowieso een levendige openingsfase waarbij er dreiging was in beide doelgebieden. Eerst was Roosendaal gevaarlijk, maar werd een bal volledig verkeerd geraakt en bij een volgende aanval kreeg Roosendaal een enorme kans, die vakkundig onschadelijk werd gemaakt door de Lappert, met een uitstekende redding. Aan de andere kant was Bodybuilder Dennis met een hard schot vanaf de zijkant dichtbij, maar zijn poging belandde in de kruising, aan de verkeerde kant van het net wel te verstaan. En dit alles binnen de eerste vijf minuten. Na deze hectische openingsfase werd Wernhout sterker en was de organisatie uitstekend. Wernhout toonde aan gretig te zijn en vandaag als collectief te willen strijden voor de punten. De afspraken werden continu en structureel nageleefd en Roosendaal had hier geen antwoord op. De bezoekers poogde door middel van crossballen de buitenspelers vrij te spelen, maar telkens stond Wernhout goed opgesteld, waardoor het balbezit weer snel in het bezit was van de blauwen, de kleur waar Wernhout vandaag wederom in speelde. Dit leverde een aantal mogelijkheden op voor Wernhout. Allereerst werd een inzet geblokt, al dan niet met de elleboog. De dienstdoende arbiter vond dit echter onvoldoende om het leer op de stip te leggen. Vervolgens was van Hees met een schot akelig dichtbij de openingstreffer, maar zijn poging eindigde net naast. Na een dik half uur spelen werd het goede spel van Wernhout bijna beloond toen via Bodybuilder Dennis na een goede aanval TVDP gevonden werd. Zijn inzet ging via een verdediger op de paal, en zo stond nog altijd de brilstand op het bord. Het duurde vervolgens tot de 42e minuut voordat de bezoekers zich weer in de buurt van de Lappert meldden. Via de centrale verdediger werd een vrije trap rakelings over geschoten. Vervolgens gebeurde er iets, waarvan heel Wernhout 2, de selectie, de club, het dorp, en misschien wel het hele land het komende jaar nog last van heeft. Een lange bal van de Lappert (!) werd (helaas) niet verlengd door Burn, waardoor de bal direct bij TVDP terecht kwam, hij nam de bal handig mee en schoot uitstekend binnen, 1-0! En ja, écht een assist van onze Lappert. En dat mocht iedereen natuurlijk weten en daar worden we nog wel even aan herinnerd. 1-0 was tevens de ruststand.

In de rust moest trainer Joost even wachten om te starten met de analyse. Want er ontbrak nog één speler. Namelijk Burn, die blijkbaar vond dat hij in de eerste helft over te weinig snelheid beschikte en een aantal kilo’s kwijt moest. Toen hij zich vervolgens melden in de kleedkamer werd er zelfs opgemerkt dat hij ‘al jaren niet zo dun meer was geweest’. Met een knipoog uiteraard. Toen de rust wedergekeerd was werd aangegeven dat het spel goed was en dat we de wedstrijd onder controle hadden. Echter, er werd aangegeven dat de tweede helft met dezelfde energie, organisatie en geduld gespeeld moest worden en dat de drie punten nog zeker niet binnen waren.

Tweede helft… Wernhout had het moeilijk in de openingsfase na rust en Roosendaal kwam sterk uit de kleedkamer. Al meteen moest de Lappert ingrijpen op een Roosendaalse inzet. Aan de andere kant was er een mogelijkheid voor Ballonneke die met zijn rechterbeen op de keeper schoot. Vervolgens was er na een klein uur spelen een vrije trap voor Roosendaal die in buitenspelpositie binnen werd gewerkt, dit feestje ging dus niet door voor de bezoekers. Een paar minuten later werd bij een Roosendaalse aanval wederom de vlag opgestoken, waarna de buitenspeler na het fluitsignaal nog hard binnenschoot, maar de teller op 1-0 bleef steken. Een hectische fase dus, waarin het Wernhout niet tegen zat. Overigens werd er wel tweemaal terecht gevlagd, laat dit duidelijk zijn. Na deze fase kreeg Wernhout meer controle en herhaalde het spelbeeld van de eerste helft zich, waarin Wernhout nauwelijks in de problemen kwam. Er waren zelfs kansen om de voorsprong uit te breiden. Na een goede passende kopbal van Burn schoot Bodybuilder Dennis van dichtbij op de keeper en in de slotfase koos TVDP voor een balletje breed, waar de keeper op gokte, alvorens de bal vrij binnengetikt kon worden. In de lange blessuretijd waren er nog veel vrije trappen en corners voor Roosendaal waarbij de Lappert een belangrijke rol vervulde. Wernhout overleefde en het collectief werd vandaag beloond. Het zou bij 1-0 blijven.

Een overwinning dus op de koploper. Een hele knappe prestatie en inmiddels heeft ‘Ut Twidde’ in vijf thuiswedstrijden maar liefst 13 punten bij elkaar gevoetbald. Er werd dus nog niet verloren en zo lijkt het sportpark aan de Diepstraat voorlopig een onneembare vesting. Een feit waar vertrouwen uit geput kan worden. Volgende week gaan we op bezoek bij de rivalen van VVR, die in de kelder van de tweede klasse bivakkeren. Wernhout wil ook graag in uitwedstrijden punten gaan pakken en komende wedstrijd is daar het geschikte moment voor. Want winnen willen we altijd, maar zeker tegen VVR. Om 12:00 uur trappen we af, graag tot dan!