Wernhout loopt weer in slotfase tegen gelijkspel aan

15-10-2023 Wernhout 1 – Rood-Wit 1 2-2 (1-0)

Het wedstrijdverloop qua score was in de thuiswedstrijd identiek aan de wedstrijd van vorige week tegen Schijf, ware het niet dat Rood-Wit, ondanks dat het puntloos onderaan stond, tot dusver de best voetballende tegenstander is die Wernhout tot nu toe trof in 3A.

De bezoekers namen vanaf het begin de wedstrijd in handen zonder dat het echter hele grote kansen bij elkaar speelde. De eerste echte redding was namelijk van de Willebrordse keeper die, na een klein kwartier,  een schot van Davey onder uit de hoek moest halen.

Na ruim 22 minuten een aanval over veel schijven van Rood-Wit waarbij uiteindelijk Gijs het schot moest beroeren om over de lat te werken. Precies op het half uur een corner voor Wernhout van Thijs, de bal bleef voor het doel hangen en Jurre’s inzet werd 40cm over de achterlijn nog terug in het veld gewerkt. De eerlijke Willebrordse assistent-scheidsrechter gaf het sein dat de bal de lijn helemaal had gepasseerd, 1-0 dus. Een echt staaltje Fair-Play dus.

Hierna was Rood-Wit het tot de rust even kwijt en vergat Wernhout te profiteren. In de laatste vijf minuten voor de thee waren er drie mooie kansen om de score uit te bouwen.Jurre schoot na een mooie steekpass van Carlo naast. Mathieu kon uit een voorzet van Jurre de bal net niet goed genoeg de juiste richting geven, ook deze poging verdween naast. En de laatste in de 44e minuut van Jurre belandde op de paal. En zo liet Wernhout net als vorige week de tegenstander nog in leven.

Na de thee herpakte Rood-Wit zich weer zoals in het begin van de wedstrijd en had weer in de eerste twintig minuten het initiatief in de wedstrijd maar Wernhout boog vooralsnog niet. Na 65 minuten kreeg Maikel die in de rust was ingevallen voor Mathieu een uitgelezen kans, oog in oog met de Rood-Wit doelman, maar laatst genoemde kwam als winnaar uit de bus.

Twee minuten later valt dan toch de gelijkmaker van Rood-Wit. Één van de Rood-Wit aanvallers snijdt naar binnen en verrast Gijs in de korte hoek met een lage schuiver, 1-1.

Heel lang kon Rood-Wit niet genieten, want tien minuten later komt Wernhout weer op voorsprong. Sem Zagers dribbelt langs 2 tegenstanders en verschalkt de Rood-Wit doelman met een lepe stiftbal vanaf een meter of 10 van de goal valt de bal met een sierlijke boog binnen.

Rood-Wit dringt in de slotfase aan en uiteindelijk valt voor Wernhout net als vorige week een kopbal een paar minuten voor tijd toch net verkeerd over Gijs binnen, 2-2.

Gezien de gehele wedstrijd een reeële uitslag, maar op de kunst van een nipte marge over de streep trekken moet nog wel worden geoefend.

Komend weekend is Wernhout vrij, over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Hontenisse uit Kloosterzande op het programma. Hontenisse dat tot nu toe 4 punten verzamelde behaalde deze allemaal thuis. Wernhout weet dus al wat het te wachten staat.

Deel dit bericht op social media