Wernhouts tiental pakt in extremis dikverdiend punt tegen Zundert

12-11-2023  Zundert 1 – Wernhout 1 1-1 (0-0)

 

Een drassig sportpark ‘De Wildert’ was het decor voor de eerste ontmoeting in 3A tussen Zundert en Wernhout. De familiale banden tussen beide verenigingen werden even voor een paar uur opzij geschoven voor deze broedertwist.

Wernhout stopte in de eerste helft iets meer energie in de wedstrijd dan de gastheren en dit leverde dan ook een optisch overwicht op. In het eerste kwartier waren er wat kleine speldeprikjes aan beide kanten.Maikel probeerde het al gelijk in de 1e minuut met een schot dat te weinig kracht had om doelman Van Nederkassel in verlegenheid te brengen.

Een corner van Thijs werd in de 6e minuut overgekopt door Chris en een paar minuten later moest Gijs redden bij een Zundertse poging. Maikel mocht in de 11e minuut aanleggen voor een vrije trap rond de zestien, zijn schot ging voorlangs naast de goal.

Uit een corner van Davey kreeg Marvin in de 19e minuut een grote kans, helaas gleed hij op het moment van schieten weg en was de kans ook om zeep. Karel dwong in de 23e minuut de Zundertse doelman tot een knappe redding, hij ranselde Karel’s kopbal onder uit de hoek.

Na 28 minuten de eerste grote kansen voor Zundert, de bal ging in de Wernhoutse zestienmeter in de flipperkast en werd tot 3 keer toe geblokt en uiteindelijk weggewerkt, hier ontsnapte Wernhout aan een achterstand. Kort voor rust nog een grote kans voor beide teams. De eerste was voor Zundert waarbij Fabian Nelemans geheel vrijstaand over werkte. Namens Wernhout schoot Karel in de laatste minuut voor rust via het achterwerk van een tegenstander naast.

Na rust werd het spel wat rommeliger en werden er mede door het zware veld ook steeds meer foutjes gemaakt aan beide kanten. In de 67e minuut hield Zundert-keeper van Nederkassel zijn ploeg op de been. Sem kwam na een snelle tegenstoot, met een mooie assist van Maikel,  oog in oog met de Zundert-keeper die als winnaar uit de strijd kwam. De rebound voor Hein ging naast.

Hierna begon Zundert in het laatste kwartier steeds meer aan te dringen. Een kopbal van Tjeu van der Heijden ging in de 71e minuut naast  en in de 84e minuut redde Gijs op een poging van Rob Gommers.

Iedereen leek zich neer te gaan leggen bij een gelijkspel, maar in deze wedstrijd zat het venijn letterlijk en figuurlijk in de staart. Carlo kreeg, in de 88e minuut,  na een overtreding rond de Wernhoutse zestienmeter zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Uit de toegekende vrije trap kopte Bas Englebert de 1-0 op het scorebord. Euforie bij Zundert en een kater bij Wernhout.

Wernhout rechtte in ondertal toch in de laatste minuten nog de rug. Diep in blessuretijd een afgemeten voorzet van Maikel op de vogelvrij staande Hein,  die van dichtbij langs doelman Van Nederkassel de gelijkmaker binnenschoot en zo Wernhout een dikverdiend punt bezorgde. Voor Wernhout voelde het punt als een overwinning, voor Zundert waarschijnlijk als een nederlaag….

Komende zondag komt Virtus uit Zevenbergen op bezoek. Virtus verloor de eerste competitiewedstrijd dit seizoen en pakte daarna 3 overwinningen op rij. De laatste 3 wedstrijden werden door de Zevenbergenaren met een gelijkspel afgesloten. Hopelijk weet Wernhout met dezelfde instelling als tegen Zundert de punten in eigen huis te houden.

Deel dit bericht op social media