Wernhout/Zundert MO19-2 en MO17 kampioen!!

MO19-2

 

Na alle coronaperikelen begonnen we het voorjaarsseizoen met goede moed. De eerste wedstrijd begon heel goed. Aangezien Unitas maar met 8 personen kwamen opdagen konden we de eerste winst boeken met 8-4. En jawel we stonden gelijk bovenaan. Ook Roosendaal wisten we te verslaan met 3-1.

Helaas ging het bij de 3e wedstrijd even fout. Door een paar late afmeldingen hadden we maar 10 man om mee naar Prinsenbeek te gaan en moesten we ons eerste verlies incasseren (4-2). Aangezien Beek Vooruit nog niet had verloren namen zij de koppositie over.

Ondertussen werd het 2 april en gingen we op weg naar Raamsdonk. Dit was een spannende wedstrijd maar toch konden we weer 3 punten bijschrijven door een winst met 3-5. Een paar weken later op naar Dongen. Deze is altijd lastig. Aangezien DVVC op dat moment bovenaan stond waren we er zeker op gebrand om de punten te pakken. Helaas liep het anders en moesten we met een 4-2 nederlaag naar huis.

Wij dachten dat nu het kampioenschap wel verkeken zou zijn. Toch bleven we er voor gaan en op 30 april wonnen we met 1-0 van Gloria in Zundert. En stegen we weer een plekje op de ranglijst. Ook de wedstrijd tegen SCO was een thuiswinst met 7-2. Ondertussen lieten ook andere clubs punten liggen en onze laatste wedstrijd werd dus extra spannend. Als we deze wonnen maakten we nog kans. Dus met de sterkste opstelling naar Teteringen om Dia te verslaan, en jawel dat lukte met 2-5.

Nu moesten we afwachten wat Beek Vooruit ging doen. Zij hadden nog 2 wedstrijden te gaan en hadden maar 3 punten meer nodig. De eerste wedstrijd speelden ze gelijk, dus ze hadden bij de laatste wedstrijd winst nodig. Met zijn allen zijn we naar Roosendaal gereden om hen aan te moedigen, en jawel, dit heeft geholpen, want Beek Vooruit verloor met 3-1. Dank je wel Roosendaal!

Hierdoor waren we kampioen en kon de champagnefles opengetrokken worden. Op naar Wernhout/Zundert om een feestje te vieren! Als leiders zijn we heel trots op de meiden, ondanks dat we elke week spelers bij moesten zoeken hebben we het toch voor elkaar gekregen! GEFELICITEERD!!!

 

MO17

Wat.een.seizoen…! ⚽️⚽️⚽️➡️ Je begint ergens aan met zijn allen. Een stel fanatieke meiden bij elkaar met over de gehele breedte een tomeloze inzet, voetbal inzicht, ontluikend en reeds bestaand talent. Maar bovenal: veel plezier met elkaar na een rottig Corona seizoen.Op een jonge leeftijd in het diepe gegooid tegen best wel pittige en (ook 😉) goed voetballende ploegen. Daarvoor is BABS (nadere uitleg niet nodig 😜) nodig dat wisten we vanaf het begin van het seizoen al! En dat heeft iedereen geweten; als een razende naar de top geschoten, soms met beetje geluk en een vleugje individuele kwaliteit maar zeker als team stonden de dames er. Het kampioenschap was al te ruiken… 👃🏻En dan: slecht weer in het voorjaar, op de loer liggende schoolexamens met de bijbehorende verplichtingen, afgelastingen en wat onverwachtse blessures.. 😳 De punten gleden (soms terecht, soms onnodig) uit de handen met nog één laatste kans om nog wat te kunnen bereiken voor het kampioenschap, maar dan móest er gewonnen worden in het verre Zierikzee. 🙏🏻👀 En ja daar waren ze weer: inzet, doelpunten en gewoon knokken 👊🏻voor wat ze waard waren uit bij MZC: met een 6-5 overwinning in de tas op naar een beslissende wedstrijd waar we niet zelf meer in de hand hadden. 😅Wat er ook zou gebeuren: MOC (zeker) en MZC (ook eigenlijk) moesten punten laten liggen.Dus: met zijn allen naar Bergen op Zoom en wát gebeurt daar?!? MOC en MZC laten punten liggen: 3-3!!!➡️ Een droom uitslag waarmee we in punten, winst/gelijkspel en verliespartijen, doelsaldo, doelpunten voor èn tegen er he-le-maal hetzelfde voor stonden als MOC.En nu dan….? 🤔Nou ja we hadden toch gewonnen van MOC met 3-0?🤓 Dus de puzzelaars onder ons de KNVB gebeld en ja hoor; dát is dan dus beslissend, enkel de tabel op internet laat dat niet toe. 🤨Ja boeiuh: we zijn dus gewoon kampioen en daarmee basta! 💪🏻🏆🎉🥇Feesten met die hap enne nog eens dik verdiend ook (al zeggen we het zelf 😉).Mooie tocht door de dorpen 🚐, mooi feest 🥳 in Zundert en op naar een volgend seizoen! ⚽️⚽️⚽️

 

Deel dit bericht op social media