Wernhout wint van WVV en gaat met vierde overwinning op rij de winterstop in

15-12-2019  WVV’67 1 – Wernhout 1 1-3 (0-1)

In de laatste wedstrijd voor de winterstop pakte Wernhout voor de vierde keer op rij de volle winst. Wernhout speelde niet goed maar het was toch goed genoeg om de Woensdrechtenaren op de knieën te krijgen. Het eerste wapenfeit was een schot van Mathieu dat door de WVV doelman werd gered. WVV reageerde een minuut later al met een poging van net buiten de zestien die over werd geschoten en met hun tweede kans die naast ging.

In de 12e minuut legt Max de bal goed af op Davey maar die produceert een afzwaaier die ver naast gaat. Na twintig minuten komt  Wernhout op voorsprong, Davey met de assist en Mathieu die scoort, 0-1.

Een kwartier voor de rust schiet Leroy in het zijnet, de assist is van Davey. Nog voor de thee redt Gijs op een afstandschot van WVV en gaat Wernhout met een 0-1 voorsprong rusten.

Ook na rust is het spel slordig en met veel balverlies, maar ook bij WVV loopt het stroef. In de 65e minuut verdubbelt Wernhout dan toch de score. Met een aanval door het centrum bedient Bram Mathieu die zijn tweede maakt van de middag, 0-2.

Tien minuten later komt WVV ietwat gelukkig terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts wordt ongelukkig  door Jesse met het hoofd achter Gijs gewerkt, 1-2.

Waar iedereen nog een heet kwartiertje verwachtte viel dit goed mee. Tien munten voor het einde bracht Leroy de marge terug op 2, nu met Mathieu als aangever, 1-3. Hierna kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Wernhout sluit de eerste seizoenshelft goed af met een gedeelde vierde plaats op 5 punten van de nieuwe koploper Sprundel en heeft na een sputterende start de weg naar de subtop gevonden.

Als de weergoden het toelaten wordt de competitie hervat op 26 januari met de thuiswedstrijd tegen NSV uit Nispen. NSV is de hekkensluiter in 4B maar toont de laastste weken wel de eerste tekenen van herstel. Doordat er wat geblesseerde spelers zijn terug gekomen is in Nispen ookk het vertrouwen weer toegenomen. Wernhout zal allleszins op zijn hoede moeten zijn na de winterstop.

Tevens wenst de selectie van vv Wernhout iederen Prettige Feestdagen en alvast vooral een gezond, gelukkig en sportief 2020 toe.

Deel dit bericht op social media