Wernhout wint uit bij Grenswachters en doet goede zaken door verlies van Rimboe

1-5-2022 Grenswachters 1 – Wernhout 1 0-2 (0-2)

Onder zomerse omstandigheden nam Wernhout het op verplaatsing op in Putte tegen vv Grenswachters. De thuisploeg starte het beste aan de wedstrijd en was in de eerste 10 minuten een paar keer dreigend.

De eerste poging ging over en het tweede schot in de korte hoek was te slap en zodoende een gemakkelijke prooi voor Gijs.

Na deze fase werd Wernhout de bovenliggende partij. De eerste Wernhoutse doelpoging was van Marvin, zijn schot ging over.

 

Na een kwartier een voorzet van Jurre, Mathieu komt een teenlengte te kort om de voorzet te raken.

In de 23e minuut stuurt Leroy Jurre diep maar zijn poging gaat vanaf een meter of tien naast.

Een paar minuten later is het wel raak. Mathieu kopt uit een corner van Davey op de goal, de Putse keeper redt in eerste instantie nog maar de bal valt voor de voeten van Hein die hem onberispelijk binnenschiet, 1-0.

 

Een mooie aanval door het midden met Mathieu als eindstation maar de Grenswachters doelman brengt redding.

Zeven minuten voor de rust wordt een schot van Jurre binnen de zestien door een Grenswachtersspeler met de hand beroerd en de scheid kent een penalty toe.

Maikel achter de bal en doet wat hij moet doen, 2-0.

 

Kort voor rust komt Grenswachters nog goed weg dat het niet met 3-0 gaat rusten, na getreuzel achterin pikt Jurre de bal af maar schiet naast.

In de rust brengt Grenswachters verse krachten in en hierdoor neemt de dreiging bij de gastheren weer wat toe met twee behendige spelers die binnen de lijnen zijn gebracht.

Echte dotten van kansen levert het echter niet op en veelal werden de acties te ver doorgedreven bij de thuisploeg.

Een kwartier voor tijd komt Wernhout wel goed weg. Één van de spitsen van de thuisploeg een slalomt door de Wernhoutse verdediging maar Gijs houdt de Putse spits van het scoren af. In de slotfase verzuimt Wernhout de score nog verder uit te bouwen. De Putse keeper redt op twee pogingen van Carlo. Wernhout pakte de overwinning en hield ook voor de 10e keer de nul dit seizoen.

 

Concurrent Rimboe verloor deze zondag bij BSC en zodoende deed Wernhout goede zaken in de stand.

Komende zondag speelt Wernhout uit bij RSV in Rucphen.

 

Deel dit bericht op social media