Vandaag stond er opnieuw een derby op het programma: dames Wernhout 1 tegen dames Moerse boys 2. Na de warming-up werd de opstelling bekend gemaakt.
In de verdediging: Mara, Lotteke (’45 Sabine), Daisy en Eva (’55 Linda).
Op het middenveld: Hilde, Iris en Nienke.
In de voorhoede: Krissie (’45 Kim), Fenna en Lynn (’55 Sanne).
Op de bank: Linda, Sanne, Kim en Sabine (Petra en Niene geblesseerd).

Iets na 10 uur werd het spel gestart. Beide elftallen begonnen fel. De dames van Wernhout konden er als eerst een corner uitslepen. Daarna volgden er maar liefst 3 corners aan de andere kant van het veld. Deze resulteerden gelukkig niet in een tegen doelpunt. Na 8 minuten gespeeld te hebben, komt onze eerste serieuze kans. Iris kan doorlopen, maar de keepster komt goed uit en voorkomt een doelpunt. Kort hierna wordt er hands gemaakt door iemand van de Moerse boys, met een penalty als gevolg. Krissie neemt de penalty en schiet hem hard in de rechterhoek: 1-0! In de 20e minuut schiet Renate uit een doeltrap de bal op Krissie. De bal wordt diep gespeeld en Fenna loopt achter de verdediging langs richting het goal. De keepster komt uit en Fenna schiet de bal langs de keepster in de kruising: 2-0! Er volgen een paar mooie acties. Zo weet Nienke keer op keer perfect in te gooien, waardoor Fenna weg kan draaien en haar speler weet te passeren. In de 26e minuut komt er nog een grote kans. Hilde schiet op open goal, maar een speler van de Moerse Boys voorkomt een doelpunt. De rebound die volgt, loopt op niks uit. Een kleine 10 minuten voor rust krijgen wij opnieuw een corner. Iris neemt hem en de bal draait via de keepster in de goal: 3-0! Een aantal minuten hierna schiet Krissie de bal op goal. Uit de rebound die volgt scoort de alerte Nienke, die opeens uit het niets verschijnt en de keepster verrast: 4-0! Zo domineren de dames van Wernhout in de eerste helft. Er wordt erg rommelig gespeeld, maar een tegen doelpunt blijft uit. De eerste helft wordt afgefloten en wij vertrekken naar de kleedkamer voor een lekker bekertje ranja.

Er vinden twee wissels plaats. Lotteke gaat er uit voor Sabine en Krissie voor Kim. Sabine komt laatste vrouw te staan, waardoor Daisy de plaats van Lotteke overneemt. Daarnaast wisselen Lynn en Kim van positie.

De tweede helft gaat van start. De dames van Wernhout beginnen fel en kunnen er wederom snel een corner uithalen. Een doelpunt blijft uit, maar de dreiging blijft. Na 10 minuten gespeeld te hebben, komen er 2 wissels. Lynn gaat er uit voor Sanne en Eva maakt plaats voor Linda. Kort na de wissels lukt het Hilde om Kim te bereiken door een diepe bal. De Luteijntjes vinden elkaar. Kim geeft de bal voor en Iris werkt af: 5-0! Na dit doelpunt heeft Kim een grote kans, maar de bal verdwijnt niet tussen de palen. In de 72e minuut is het weer raak. Fenna schiet op goal, maar de keepster kaatst de bal weg. Sanne staat precies goed en schiet de bal over de keepster heen: 6-0! Er wordt rustiger en gerichter over gespeeld en het spel vindt vooral plaats op de helft van de Moerse Boys. Daarnaast vinden er mooie loopacties plaats en weet Nienke opnieuw de ballen vanuit de ingooi goed te plaatsen. In het laatste kwartier vinden er nog grote kansen plaats. Mara staat net buiten de ’16 en schiet de bal op goal. De bal lijkt over de lijn te zijn, maar de scheidsrechter denkt er anders over. Het spel wordt gewoon hervat. Daarna volgt er een vrije trap. Nadat Iris de muur van de Moerse Boys heeft weg gezet (jaja 9 meter!!), verdwijnt de bal helaas net over de goal. In de 80e minuut komt de bal opnieuw net buiten de ’16. “Wilde Hilde” staat paraat en schiet de bal op goal. De bal wordt in de linker kruising geplaatst: 7-0! De verdediging van Wernhout heeft het aardig rustig in de tweede helft. Toch moet Renate in de slotfase nog een keer in actie komen. Een corner volgt, maar het doel blijft schoon en de 0 wordt gehouden. Kort hierna wordt er afgefloten en de dames van Wernhout winnen overtuigend met 7-0! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Oosterhout op het programma om 11:00.

1-0 Krissie (pen.)