Wernhout VR1 onderuit in Galder

Vanochtend gingen we op bezoek bij het elftal waarmee we de eerste plek delen. Eenmaal aangekomen in het pittoreske Galder, kon er gestart worden met de warming-up. Hierna volgde de opstelling:

In de goal: Renate.
In de verdediging: Mara (’45 Eva), Sabine (’60 Sanne), Lotteke en Linda.
Op het middenveld: Daisy, Iris en Nienke (’45 Hilde).
In de voorhoede: Krissie, Kim (’65 Fenna) en Fenna (’60 Lynn).
Op de bank: Hilde, Eva, Sanne en Lynn.

Iets voor half 11 klonk het fluitsignaal. Beide elftallen begonnen fel. In de tweede minuut gaat de bal van Fenna op Krissie, waarna Kim bereikt kan worden. Een doelpunt blijft uit, omdat Kim gevloerd wordt. Kort hierna komt het gevaar van Gesta. Na nog geen 5 minuten gespeeld te hebben, volgt er het eerste tegendoelpunt van het seizoen: 1-0. Meteen hierna komt de dreiging weer van ons. Krissie krijgt de bal en weet een mooie steekpass op Iris te geven. De bal gaat net voorlangs het goal. In de elfde minuut kan Kim, door een mooie actie, Fenna bereiken. Fenna speelt de bal vervolgens naar Krissie, die de bal geconcentreerd binnen kan schieten: 1-1! Het spel gaat erg gelijk op. Zowel de dames van Wernhout als de dames van Gesta zorgen voor dreiging. Na 20 minuten gespeeld te hebben krijgen we nog een mooie kans. Kim speelt de bal op Fenna, die kan doorlopen en maar net naast schiet. Daar waar het ons niet lukt om te scoren, lukt het Gesta wel. Kort na de actie van Fenna komt er opnieuw een tegendoelpunt: 2-1. Toch blijven de kansen van de dames van Wernhout komen. Zowel Kim als Fenna schieten maar net naast. De dames van Gesta hebben ook nog twee goede doelpogingen, waarvan eentje uit een vrije trap. Beide keren weet Renate de bal uit het doel te houden. Een paar minuten voor rust is het helaas wederom raak. De spits van Gesta kan een zuivere hattrick op haar naam schrijven en maakt de 3-1. Kort hierna wordt de eerste helft afgefloten.

In de rust vinden er twee wissels plaats. Eva komt op de positie van Mara te spelen en Hilde komt er in voor Nienke. Het is al even geleden dat we met een achterstand de rust in gingen en krijgen daarom te horen dat we ons moeten herpakken.

De tweede helft gaat van start. De dames van Wernhout beginnen fel en worden beloond met meerdere corners. De laatste corner komt erg goed voor, maar de bal wordt net naast gekopt door Krissie. Wederom na 5 minuten speeltijd, gaat Wernhout in de fout. De spits van Gesta zorgt voor een 4-1. De dames van Wernhout proberen zich te herpakken. Daisy geeft een goede bal op Krissie. Ze neemt de bal mee en krijgt hem voor de goal. Door miscommunicatie blijft een doelpunt uit. Hierna volgen er nog wat kansen. Zo krijgen we nog een corner, die maar net weggewerkt kan worden door de verdediging van Gesta, en krijgt Kim een grote kans. In de 60e minuut worden Sabine en Fenna gewisseld voor Lynn en Sanne. Daisy komt laatste vrouw te staan, Sanne op het middenveld en Lynn in de spits. Kort hierna komt Fenna er weer terug in door een terugkomende blessure van Kim aan haar lies. Wernhout blijft kansen creƫren, maar worden niet af gemaakt. Zo krijgt Krissie nog een enorme kans, maar voorkomt de paal een doelpunt. Daarnaast is de omschakeling van de dames van Gesta sneller en weet hun spits het verschil te maken. Na iets meer dan 90 minuten gespeeld te hebben, wordt er afgefloten.

We zijn de koppositie (voorlopig) kwijt, maar laten zeker onze kop niet hangen. Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben, positioneren wij ons op de derde plaats. Volgende week zondag spelen wij tegen de Moerse Boys. Laten we deze wedstrijd gebruiken, om de afgelopen wedstrijd goed te maken

1-0
1-1 Krissie
2-1
3-1
4-1

Deel dit bericht op social media