Wernhout verzuimt de eerste helft om afstand te nemen en krijgt het deksel op de neus

8-10-2023  Schijf 1 – Wernhout 1 2-2 (1-2)

Op een mooie nazomerse zondag deelden Schijf en Wernhout in een boeiende en spannende wedstrijd de punten.

Voor rust had Wernhout op een kleine tien minuten na het heft in handen. Na rust beet de thuisploeg meer van zich af en had toen ook de betere kansen.

In het begin pakte Wernhoutse het initiatief waaruit nog niet echt grote kansen kwamen. In de tiende minuut maakte Schijf hands in de zestienmeter. De goedleidende scheidsrechter Visser stond er kort op en floot voor een pingel.  Davey opende voor Wernhout de score vanaf elf meter, 0-1.

Deze treffer suste Wernhout even in slaap en tien minuten later kwam de 1-1 na een snelle Schijfse uitbraak op het scorebord.

Wernhout herpakte zich in het tweede gedeelte van de eerste helft, dit leverde nog een vijftal mooie kansen op. De keeper van de thuisploeg redde op pogingen van Sem en Mathieu. Hein en Sem schoten beide ook nog over, maar kort voor de rust kreeg Wernhout toch nog loon naar werken.

Uit een corner van Davey viel de bal uit de kluts voor de voeten van Chris die van dichtbij kon binnen werken, 1-2.

In de tweede helft begon Wernhout nog goed, een rush van Frans eindigde met een schot in de korte hoek dat door de keeper werd gepakt. Hierna kreeg Schijf steeds meer de overhand.

Na een klein uur kwam Wernhout goed weg dat een schot via de binnenkantpaal terug het veld in kwam en een minuut later een Schijfse poging over werd geschoten.

Vanaf de 73e minuut kwamen er weer een paar kansen voor Wernhout om het duel in het slot te gooien, via Sem die na een één-twee met Max net over schoot. Tien minuten later een vrije trap van Thijs, Mathieu kopt de bal terug voor, Max drukt af maar schiet in het zijnet.

Tussendoor redt Gijs van dichtbij Wernhout en gaat de rebound nog net voorlangs. Wernhout lijkt de overwinning op het tandvlees binnen te gaan slepen maar dan gaat het twee minuten voor tijd toch nog fout.

Een schot vanaf een meter of 15 wordt van richting verandert, Gijs staat hierdoor op het verkeerde been en is zodoende kansloos, de bal verdwijnt onder in de hoek, 2-2.

Wernhout zet in allerijl nog aan om toch de winst nog binnen te slepen, maar meer dan een schot van Davey vanaf een 20 meter dat rakelings over ging zat er niet meer in.

Komende zondag komt Rood-Wit op bezoek in Wernhout.  De Sint-Willebrorders, die vorig seizoen degradeerden uit de 2e klasse,  zijn na drie wedstrijden nog puntloos, maar mogen zeker niet worden onderschat.

Deel dit bericht op social media