Wernhout verrast iedereen en pakt een punt tegen (ex)koploper Krabbendijke.

Het beloofde een kansloze middag te worden, Krabbendijke thuis. Krabbendijke is de koploper in de competitie en hebben met 15 punten uit vijf wedstrijden nog geen punt verloren. Krabbendijke met een doelsaldo van +24 en wij met een doelsaldo van -24, leken we op papier vanmiddag aardig overklast te worden. Voor de wedstrijd spraken we dit naar elkaar uit. Er waren vanmiddag geen verwachtingen, behalve lekker voetballen. Ons eigen spelletje spelen, goede communicatie en goede samenwerking stonden bovenaan. De nederlaag zo beknopt mogelijk houden, want deze was vooraf ingecalculeerd. Echter liep de middag heel anders dan verwacht. Wernhout MO19 liet een puike wedstrijd zien en was met momenten beter dan de huidige koploper! 

In de beginnende regen werd de warming-up vanmiddag gestart, maar voor de wedstrijd startte was iedereen al redelijk nat geregend. Met Kelly als afwezige en Lennie die nog bij haar eigen team aan het keepen was, was het Joyce die onder de lat begon. Fleur als standvastige laatste man, met voor haar Irma Boon. Aan de zijkanten werd er verdedigd door Lois en Laura. Op het middenveld aanvoerster Femke op de midmid positie, met Kyra en Manon naast haar. Voorin startte Jennifer, Irma Kerstens en Bregje.

Lekker vrij spelen, zonder druk. Dat was de opdracht die de meiden meekregen en dat is ook wat ze vanaf minuut een op de groene mat legde. Er werd vanaf het allereerste fluitsignaal rust gehouden, gekeken en gevoetbald. De eerste kansen waren dan ook voor de rood-witte meiden. Irma Kerstens was het, die in de 5e minuut het eerste schot op goal loste. Niet veel later was het Femke met de volgende grote mogelijkheid, maar diens inzet zeilde naast. Wernhout creëerde kansen en was het dichtst bij de openingstreffer. Net voor het half uur spelen was het wederom Irma die een kans voor zichzelf creëerde door de voorstopper van Krabbendijke te omspelen en de bal op goal te schieten. Ook deze inzet verdween helaas aan de verkeerde kant van de palen. Wernhout was tegen alle verwachtingen in de betere van de twee, kreeg de meeste kansen maar verzuimde te scoren. In de 38e minuut was het dan wel raak. Een bal vanuit het middenveld werd richting Jennifer geschoten. Jennifer was sneller dan haar tegenstander en kreeg de bal achter de goalie. 1-0!!!! De vlagger van  Krabbendijke stond met zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. Krabbendijke boos, Wernhout meer dan blij. Een voorsprong tegen de koploper was vooraf niet verwacht. Nog voor rust was het Krabbendijke die beter in de wedstrijd kwam, maar zonder resultaat. We mochten de kleedkamers op gaan zoeken voor de rust. In de kleedkamer was het vooral ongeloof en trots. Wat een wedstrijd en, waren wij nou echt de betere? De meiden kregen te horen dat ze vooral zo door moesten gaan en lekker hun spelletje uit moesten spelen. We waren er nog lang niet. Er kwamen nog 45 minuten, maar wat er ook gebeurde, alles was goed. Zolang het spel maar hetzelfde bleef en ze met een goed gevoel het veld af konden stappen.

In de tweede helft maakte Bregje plaats voor Noa en Irma Kerstens voor Manon. Kyra schoof door naar de spitspositie en Manon kwam linkshalf. Lennie, die vanuit SAB terug in Wernhout was aangekomen, nam de keeperspositie over. Joyce kwam linksback te staan voor de geblesseerde Laura. Wernhout ging verder waar het gebleven was, lekker voetballen met wederom de eerste goede kans. Echter kwam de koploper feller uit de kleedkamer dan dat ze er in gingen en was de derde kans na rust raak. Na een dik uur spelen, incasseerde Wernhout daar toch de 1-1. Een paar minuten later was Kyra voor de zoveelste keer deze middag haar tegenstander de baas. Dit werd niet in dank afgenomen en Kyra werd dan ook lelijk gevloerd. Een bewuste overtreding, waar dan ook een gele prent voor verscheen. Tien minuten lang, zou Krabbendijke met tien spelers moeten spelen, want een gele kaart betekend tien minuten naar de kant. Tien minuten voor Wernhout om te profiteren van het overtal en dat deden ze! Nog geen drie minuten later lag opnieuw de voorsprong tegen de touwen. Het was Noa die de bal met een goede pass bij Irma kreeg. Irma, die in eerste instantie nog de tegenstander trof, trof bij de tweede poging het goal. 2-1!! Helaas was deze voorsprong van korte duur en stond de score dik vijf minuten later weer gelijk. Wernhout wilde meer, want voelde aan alles dat het kon vanmiddag. Echter was het zaak om dat bijzondere punt ook goed te blijven verdedigen. De genadeklap voor heel hard werken kwam in de 83e minuut. Door een fout in de verdediging kon Krabbendijke op het goal afstormen en de Zeeuwse speelster faalde niet. Zeven minuten voor tijd keken we voor het eerst tegen een achterstand aan, 2-3..  Grote vreugde bij het Zeeuwse kamp, grote teleurstelling aan Wernhoutse zijde. De hele wedstrijd gedomineerd en nu leken we zonder punten het veld af te stappen. Iets wat vooraf voorspeld was, maar gezien het spelbeeld zo onterecht was. Echter was de feestvreugde van Krabbendijke van korte duur, want een minuut later herstelde Wernhout zich. Femke speelde de verdediging uit en schoot de bal in de verre hoek, RAAK! 3-3!!!!! Het feestje was weer aan de andere kant. Wernhout klapte de handen stuk. Krabbendijke perste er nog een slotoffensief uit, maar het was niet genoeg. Eén punt konden ze krijgen, meer niet. Het laatste fluitsignaal klonk en Wernhout was tevreden, dik tevreden zelfs! Dit had niemand vooraf verwacht. Elke Wernhoutse supporter, maar ook de onafhankelijke, werden getrakteerd op een hele mooie middag. Voor de Zeeuwen was ‘ie iets minder mooi, zij verloren hun koppositie.

In de kleedkamer was het feest, het voelde als een kampioensfeestje. Ook al was er maar één puntje gehaald, het was een hele mooie, want hij was vooraf niet verwacht. Ondanks het gelijkspel was Wernhout vanmiddag de grote winnaar, Krabbendijke de verliezer. Op naar volgende week, Rood-Wit uit.

Deel dit bericht op social media