Wernhout verliest in slechte wedstrijd van Moerse Boys

Wernhout verliest in slechte wedstrijd van Moerse Boys

Zondag 5 mei. Na een break van een paar weken stond er weer eens een competitiewedstrijd op het programma, en wel tegen Moerse Boys 3. In de thuiswedstrijd werd er ruim gewonnen, 6-1 stond toen op het scorebord. Moerse Boys is in de competitie bezig aan een goede serie en is inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats, waarbij het ook nog mee doet om de derde periodetitel. Geen makkelijk opgave dus voor Wernhout. Op een koude, grijze en grauwe zondag werden de volgende spelers de wei ingestuurd:

Belg, Jappie, ‘Die lange van Damen’, Lexie, Tommy, Mouwskuhhh, Meijer, Rick (van Hees), Luudje (Ro), TVDP (Nelle) en Burn.

Coach Deefje kon al vrij vroeg in de wedstrijd constateren dat dit zo’n typische wedstrijd zou worden, waarin degene die het eerste een doelpunt maakt er met de volle buit vandoor gaat. En zo geschiedde. Al heel vroeg in de wedstrijd was er meteen een goede kans voor Moerse Boys, de inzet van de spits eindigde op de paal en de Belg en heel Wernhout kwam met de schrik vrij. In de counter was er direct een mogelijkheid voor Wernhout, het uitspelen van deze counter typeerde het spel van vandaag, want deze werd met een overtal situatie ‘verprutst’. Moerse Boys is een stugge en ervaren ploeg en Wernhout had het hier de gehele wedstrijd moeilijk mee. Dat in combinatie met het feit dat Wernhout voetballend niet zijn beste niveau haalde maakte dat het allemaal wat tam oogde. Wernhout was vaak net een stap te laat bij het winnen van tweede ballen, waardoor we niet echt aan voetballen toekwamen. De wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk af op het middenveld en beide ploegen kregen niet écht grip op de wedstrijd, wat het dan ook erg onvoorspelbaar maakte. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Rick een ongelukkige tik tegen zijn hoofd, waarna hij ‘groggy’ op de grond bleef liggen, aldus Meijer. Hij kon gelukkig wel door. Net voor rust eindigde een van richting veranderde poging van ‘De Moer’ net naast, ruststand: 0-0.

In de tweede helft ontvouwde zich opnieuw een stroeve wedstrijd. Al snel na rust kreeg ‘Ut Twidde’ een goede kans. Na een goede aanval werd Luudje gevonden door Meijer. Helaas schoot hij ver over. De volgende kans na 50 minuten voetbal was voor Moerse Boys. Na slordig balverlies op het middenveld kwam de nummer tien één op één met de Belg, maar schoot heel ver naast. Op een afstandsschot van Rick (naast) en een kopbal van ‘die lange van Damen’ (over) na werden er verder geen kansen gecreëerd. Tot aan de 85e minuut, toen een afvallende bal door de ingevallen Moerse Boys middenvelder op de rand van het zestienmetergebied werd opgepikt en vervolgens werd binnengeschoten, 1-0. Hier zou het helaas voor Wernhout bij blijven. Volgende week DSE thuis om 12:00. Daar heeft ‘Ut Twiddde’ nog wat recht te zetten. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media