Wernhout verliest nipt van TVC Breda in de beker

19-9-2021 TVC Breda 1 – Wernhout 1 2-1 (2-0) beker

Voor de laatste wedstrijd in de bekerpoule moest Wernhout afreizen naar TVC Breda die vertoeven in de 5e klasse maar beschikken over een 4e klasse waardig elftal.

Beide teams probeerden van achteruit op te bouwen, maar waar Wernhout niet gelijk de druk er op zette deed TVC dit wel van begin af aan. De Bredanaars waren regelmatig gevaarlijk vanuit de omschakeling en kwamen zo in de 17e minuut ook op voorsprong. Met een diepe bal achter de Wernhout defensie werd één van de TVC spitsen in stelling gebracht en die faalde niet, 1-0.

Twee minuten later het antwoord van Wernhout, een aanval ging via Jurre naar Davey die over schoot.

Na ruim een half uur verdubbelde TVC op bijna identieke wijze de voorsprong naar 2-0.

In de tweede helft had Wernhout wat meer de overhand en TVC werd gelijk vastgezet. Max veroverde de bal rond de Bredase zestien meter en stelde met een balletje breed Maikel in staat om de aansluitingstreffer te scoren, 2-1.Een paar minuten later had Mathieu op weg naar de TVC goal net te veel tijd nodig en kon de meegelopen verdediger de kans verijdelen.

In de slotfase probeerde Wernhout nog de gelijkmaker te forceren maar waren er ook nog kansen voor TVC. Carlo moest nog een paar keer redding brengen en een paar kansen voor Wernhout werden door Frans, Max en Maikel niet benut.

Hiermee is het bekeravontuur voor dit seizoen afgelopen en kan Wernhout zich volledig op de competitie gaan richten. Wernhout opent de competitie zondag a.s. uit bij Rimboe in Wouwse Plantage.