Wernhout vergeet de wedstrijd voor rust te beslissen maar wint uiteindelijk toch bij RSV

8-5-2022  RSV 1 – Wernhout 1 2-3 (1-2)

Op sportpark ‘de Molenberg’ in Rucphen liet Wernhout het na om in de eerste helft al ruim afstand te nemen van RSV en liet zo hiermee de hoop in leven voor RSV op een stunt.

Wernhout had de eerste helft weinig te duchten van RSV en het spel speelde zich veelal op de helft van RSV af. Wel waren er voor RSV twee dode spelmomenten die gevaar opleverden.

Het duurde tot de 17e minuut voor er een echte kans te noteren was, via Jurre en Hein werd Mathieu in stelling gebracht maar die richtte te hoog.

Na 20 minuten brak dan toch de Rucphense ban, Thijs Damen trekt mee naar voren en geeft voor op Jurre die scoort, 0-1. Een paar minuten later hetzelfde scenario, maar nu schiet Jurre van dichtbij over. Kort daarna weer een goeie kans, Jurre zet voor, een RSV-verdediger mist de bal en Maikel weet de geboden kans helaas niet te verzilveren.

Na ruim een half uur het eerste gevaar van RSV, een vrije trap vanaf de zijkant wordt door Wernhout ongelukkig in eigen doel gewerkt, 1-1.

Zeven minuten voor de rust komt Wernhout weer op voorsprong,  Thijs Damen stoomt op aan de linkerkant, snijdt naar binnen en scoort met een mooie boogbal over de RSV-keeper de 1-2.

Na de thee begint Wernhout te slap en komt het gelijk goed weg dat RSV niet meteen scoort. Een vrije trap vanaf links wordt op doel gekopt, de bal gaat via Gijs tegen de lat weer terug het veld in en de rebound wordt door Leroy Gommers van de lijn gehaald.

In de 56e minuut dringt de RSV-aanvoerder langs de achterlijn de zestien in en verrast Gijs met een ziedend schot, 2-2.

Wernhout weet dat het nu weer een paar tandjes bij moet gaan schakelen en zo komen er ook weer kansjes. Maikel brengt Mathieu in stelling maar zijn schot gaat naast.

Na een uur een poging van Maikel vanaf de rand zestien maar de RSV-keeper redt. Twintig minuten voor tijd komt Wernhout weer op voorsprong, Hein maakt de 2-3, de assist is van Mathieu.

In de slotfase zijn de betere kansen nog voor Wernhout. De RSV-keeper redt nog op een inzet van Hein. Drie minuten voor tijd redt de RSV-keeper op een poging van Thijs vd Buijs, de rebound van Maikel gaat via de lat over.

Komende donderdagavond om 19.15u speelt Wernhout thuis tegen Vivoo uit Huijbergen.

Zondag a.s. speelt Wernhout thuis tegen Rimboe.