Wernhout toont veerkracht tegen Grenswachters

14-10-2018  Grenswachters 1  –  Wernhout 1  3 – 4 (2 – 1)

Na de offday tegen Noordhoek had Wernhout onder zomerse omstandigheden in Putte iets recht te zetten, maar in de beginfase van de wedstrijd leek er dat niet in te zitten. In de eerste minuut kreeg Wernhout al gelijk een flinke opdoffer te verwerken omdat de eerste de beste aanval van Grenswachters ook gelijk raak was, 1-0. Hierna was Wernhout nog niet geheel wakker en kreeg Grenswachters in de 13e minuut nog een dot van een kans die van dichtbij werd overgeschoten. Vijf minuten later het eerste echte gevaar van Wernhout met een kans voor Maikel, via de keeper naast, uit een aanval via Thijs Damen en assist van Mathieu. Rick kreeg kort hierna nog een schietkans van dichtbij die door een Putse verdediger werd geblokt en derhalve dus geen treffer opleverde.

Na ruim een half uur spelen kreeg Wernhout uit een snelle counter wederom een treffer tegen en kwam er 2-0 op het scorebord te staan. Vier minuten voor de rust maakte Maikel de belangrijke aansluitingstreffer uit een vrije trap, die vie een Putse voet onder in de hoek verdween, 2-1.

In de tweede helft kwam Wernhout beter uit de startblokken dan Grenswachters en draaide in vijf minuten de achterstand om in een voorsprong. Thijs Damen zette voor, Mathieu bezorgde de bal via de Putse keeper bij Maikel die de gelijkmaker tegen de touwen werkte, 2-2. Een minuut later een diepe bal van Rick op Mathieu die de uit zijn doel gelopen keeper met een boogbal verschalkte, 2-3. Twintig minuten voor tijd kwamen de gastheren terug op gelijke hoogte na een scrimmage voor de goal uit een corner, in twee pogingen werd de bal binnengewerkt, 3-3.

In de slotfase zette Wernhout nog eens extra aan om de volle winst te pakken. Een schot van Thijs ging over en Maikel en Davey raakte allebei nog de lat. Kort voor tijd gebeurde dan nog waar heel Wernhout op hoopte, Maikel zette voor en Mathieu kopte feilloos de 3-4 binnen. Een minuut later zelfs nog een grote kans voor Mathieu om de wedstrijd in het slot te gooien maar die ging via de Grenswachters-doelman naast.

Door deze overwinning en de overige gunstige uitslagen steeg Wernhout van plek 10 naar plek 5 op de ranglijst.Komende zondag komt GESTA op bezoek in Wernhout.  Galder En Strijbeek Ten Aanval kent voorlopig een stroeve start in de competitie met 1 gelijkspel en 3 nederlagen. Toch is GESTA de laatste seizoenen geen appeltje, eitje voor Wernhout. Alle reden dus om hierin zondag verandering te gaan brengen.

Deel dit bericht op social media