Wernhout toont veerkracht en wint uit bij VVR

24-9-2023   VVR 1 – Wernhout 1 1-2 (0-0)

In het nieuwe seizoen mocht Wernhout in de openingsronde voor de derby tegen VVR afreizen naar Rijsbergen. VVR werd afgelopen seizoen kampioen in de 4e klasse B en is samen met een zestal teams nieuwkomer in 3A.

Wernhout was in de eerste helft iets beter dan VVR, maar echte grote kansen waren voor rust schaars voor beide teams. Sjoerd stuurde in de 8e minuut Max weg die de bal naast schoot.

Na ruim een half uur de enige kans voor VVR, een poging van de Rijsbergse rechtsback ging ver naast.

Zes minuten voor de thee een verre inworp van Davey, de bal werd verlengd door Mathieu,  Carlo kopt  vanaf een meter of vijf over.

Na de rust beten de gastheren gelijk van zich af en deelden ook een tik uit. VVR had wat wijzigingen aangebracht en verraste Wernhout binnen een paar minuten met een mooie aanval en dito afronding in de bovenhoek, 1-0.

Wernhout herpakte zich redelijk snel en tien minuten later lag dan ook de 1-1 binnen. Thijs Damen bereikte met een vrije trap Carlo, die kopte de bal terug op Hein die feilloos binnenschoot.

Na een klein uur spelen nog een kans voor VVR die naast werd gewerkt. In de 65e minuut een rush van Frans langs de zijkant en achterlijn, zijn poging in de korte hoek werd gered door de VVR-doelman.

Zeven minuten voor tijd pakt de Rijsbergse keeper een kopbal van Mathieu uit een corner van Thijs. Een paar minuten later is Mathieu de doelman wel te slim af. De VVR sluitpost komt uit zijn doel maar verkijkt zich als hij ziet dat de bal door Mathieu wordt verlengd met het hoofd en binnenhobbelt in het lege doel, 1-2.

VVR probeert in de laatste minuten nog de gelijkmaker te forceren,  maar Wernhout geeft geen krimp meer en mist zijn start niet in het nieuwe seizoen.

Deel dit bericht op social media