Wernhout stelt teleur tegen Vivoo en lijdt eerste competitie-nederlaag

29-9-2019 Vivoo 1 – Wernhout 1 2-1 (1-1)

Onder herfstachtige omstandigheden maakten  Vivoo en Wernhout er een matige pot van.

Wernhout had wel de bovenhand in de wedstrijd maar Vivoo verweerde zich kranig en loerde op de snelle uitbraak in de omschakeling.

Eerste kan was voor Maikel met een kopbal uit een voorzet van Leroy. Na een minuut of tien kwam de Huijbergse spits alleen voor Gijs die bekwaam redde.

Na een klein half uur kopte Chris Wernhout op voorsprong uit een corner van Thijs Damen, 0-1.

Kort voor rust zette Wernhout aan om de voorsprong te verdubbelen en waren Davey en Chris met een schot en een kopbal die naast gingen dichtbij.

Hierna kreeg Vivoo een cadeautje van de leidsman die , nadat de Vivoo spits zelf onderuit gleed,  de bal onterecht op de stip legde. De penalty werd verzilverd en de stand was weer gelijk, 1-1.

Na rust was het wederom Wernhout wat het initiatief nam.  Uit een voorzet van Frans kopte Max naast. Thijs stuurde na een uur Frans weg en zijn poging belandde net te hoog op het dak van het Vivoo-doel. Uit een corner van Davey had Lars een hele beste kans op de 1-2 maar zijn kopbal ging rakelings over.

In de 70e minuut nog een kans voor Frans maar zijn schot was te slap om de Vivoo-doelman te verrassen.

Een paar minuten later een vrije trap voor Wernhout rond de middenlijn,  de bal werd ingeleverd bij Vivoo en hun spits werd diep gestuurd. De Huijbergse spits werd onregelementair gestuit in de zestien en  wederom(ditmaal terecht) belandde de bal op de stip, met als resultaat een 1-2 voorsprong.

Wernhout probeerde ondanks het ondertal de achterstand nog wel te repareren maar het mocht in de slotfase niet meer baten.

De eerste competitienederlaag is een feit, komende zondag kan Wernhout zich hiervoor thuis revancheren tegen RSV uit Ruchpen.