Meer nieuws

Wernhout stelt teleur tegen Hontenisse en lijdt eerste nederlaag

29-10-2023 Hontenisse 1 – Wernhout 1 3-1 (2-0)

Uit tegen Hontenisse liep Wernhout tegen de eerste nederlaag aan van dit seizoen. De start van de wedstrijd was nog wel redelijk te noemen. De eerste de beste kans was al na twee minuten voor Hein die oog in oog met de Hontenisse doelman op de binnenkant van de paal mikte, de terugspringende bal kwam in de handen van de keeper terecht.

In het eerste kwartier was er nog een kans van Max, die naast ging, en een schot van Hein na een voorzet van Thijs dat werd geblokt. Hierna kwamen de gastheren steeds beter in de wedstrijd te zitten en was Wernhout simpelweg te laat of te slap in de duels.

Via een aanval door het midden scoorde Hontenisse in de 24e minuut de openingstreffer, 1-0. En op slag van rust makte de thuisploeg uit een corner er ook nog 2-0 van.

Wernhout had de opdracht om in de 2e helft een tandje bij te steken om zo de wedstrijd nog om te kunnen draaien, maar helaas had dit weinig resultaat. Ook in de tweede helft was Hontenisse de gevaarlijkste ploeg.

Twintig minuten voor tijd scoorde Hontenisse via een schot dat nog van richting werd verandert, en zo Gijs kansloos liet,  er 3-0 van. Tien minuten voor tijd redde Sem nog de Wernhoutse eer met een laag schot in de verre hoek, 3-1, de assist was van Maikel.

De spirit die er in de eerste 4 wedstrijden dit seizoen wel was, ontbrak in Kloosterzande. Blijkt maar weer dat je op dit niveau geen wedstrijden kunt winnen op 80-85%. Met de zware reeks wedstrijden voor de boeg (de gehele top 5 komt er nu aan) zal de instelling zeker hetzelfde moeten zijn als in de eerste 4 wedstrijden om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat.

Komende zondag komt BSC uit Roosendaal al op bezoek. De Roosendalers zijn gepromoveerd uit de 4e klasse maar hebben een dusdanige kwaliteitsimpuls gekregen dat ze gelijk bij de titelfavorieten horen in 3A. Hopelijk laat Wernhout zien dat Hontenisse-uit een incident was….

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws