Wernhout speelt voor de 7e keer gelijk, VVR houdt stand

4-2-2024 Wernhout 1 – VVR 1 1-1 (0-1)

Wernhout startte wind op tegen VVR en hierdoor hadden de gasten in de beginfase een licht overwicht. Na tien minuten kreeg VVR de enige echte grote kans van de eerste helft, maar die werd naast geschoten. Na 19 minuten kwamen de gasten vanuit het niets op voorsprong, een van richting verandert schot viel pardoes met een boog over Gijs heen die hierdoor kansloos was, 1-0.

Na de Rijsbergse treffer kwam Wernhout steeds beter in de wedstrijd te zitten . In de 24e minuut een aanval via Max die Sem in stelling brengt, maar Sem schiet lichtelijk uit balans de bal over. Kort voor rust de grootste kans voor Wernhout. Chris werkt de bal uit een voorzet van Davey voorlangs en zo gaan beide teams met een 0-1 ruststand aan de thee.

Wernhout start fel in de tweede helft en heeft maar 3 minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. Davey trapt de corner, Maikel schampt met het hoofd en de bal gaat van dichtbij, via een paar VVR-spelers nog tegen de touwen 1-1. Wernhout ruikt bloed en wil doordrukken om op voorsprong te komen. Een goed schot van Max wordt door de Rijsbergse doelman naast gewerkt.

In de 63e minuut een vrije trap rond de zestien meter, Maikel trapt maar de keeper heeft zijn schot te pakken. Na 69 minuten nog een kans voor VVR, die over wordt geschoten. In de slotfase is Wernhout het gevaarlijkst. Jurre schiet vanaf rechts in het zijnet. Kort voor tijd een vrije schop van Frans, Davey bedient met het hoofd Maikel, die de kans goed afmaakt, echter is het volgens de Rijsbergse assistent scheidsrechter buitenspel, dus het feest gaat niet door.

De laastste kans uit een corner van Thijs is voor Davey, echter gaat zijn kopbal naast.

Met inmiddels het 7e gelijkspel schiet Wernhout niet heel veel op en blijft de middenmoot groot. Tussen de nummer 4 en nummer 12 in de stand zit maar 7 punten. Komende zondag is het carnaval. Wernhout hervat de  competitie weer op zondag 25 februari uit tegen vv Breskens.