Wernhout speelt uit bij Breskens voor de 8e keer gelijk dit seizoen

25-2-2024   Breskens 1 – Wernhout 1 1-1 (1-0)

Deze zondag stond met het affiche Breskens-Wernhout een voorname wedstrijd voor beide teams op het programma. Wernhout staat nipt boven de gevarenzone, maar de marges met de onderste teams op de ranglijst zijn minimaal. In deze 3e klasse kan elk team bij een slechte dag van iedereen verliezen, maar op een goede dag ook van iedereen winnen.

Eerst een wat aftastend begin maar de 1e echte grote kans na 13 minuten was voor Max Gommers. Terwijl iedereen verwachtte dat hij aan de goede kant van de paal binnen zou gaan, ging de bal  toch naast en dus mis.

Hierna een aanval van Breskens maar het schot ging voorlangs en daarna ook nog een schot van Sem welke door de keeper werd gestopt.

Men moest wel alert blijven bij de uitvallen van Breskens maar meestal liep het goed af, schot over of in de handen van de keeper.

Bij een van deze uitvallen kwam in 37 minuut ongelukkig de bal op de hand van Frans en de scheidsrechter kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen, waaruit Breskens op voorsprong kwam 1-0.

Het laatste wapenfeit was in de allerlaatste minuut van de 1e helft  Thijs Damen trapte in vrije trap in de boevenhoek maar deze werd verwerkt door de keeper tot hoekschop.

Na rust moest Wernhout de druk opvoeren om de achterstand weg te poetsen. Dat resulteerde gelijk na rust al in een grote kans van Hein,  die alleen op de keeper afging maar deze werd geblokt door de keeper waardoor de bal bij Sem terecht kwam die legde voor op Maikel en weer redde de keeper.

In de 60 minuut nog een schot van Hein maar weer gestopt door de keeper.

Een klein kwartier later dan toch de terechte gelijkmaker, een aanval via Karel die voorzet en Maikel rondde af,  1-1.

Hierna ging het spel meer en meer op en neer wat kleine kansjes voor beide teams maar het werd ook rommeliger in de eindfase, waardoor de stand op 1-1 bleef staan terwijl er misschien toch wel meer in had gezeten

Komende zondag komt Schijf op bezoek in Wernhout. Voor de winterstop speelde Wernhout gelijk na een goede eerste helft uit bij Schijf. Zondag wordt het weer eens tijd dat Wernhout de punten wel in eigen huis gaat houden om boven de gevarenzone te blijven.

Daarna staat in de derde helft de Après-ski-party nog op het programma.

Deel dit bericht op social media