Wernhout sleept een punt uit het vuur tegen Zundert

7-4-2024 Wernhout 1 – Zundert 1  1-1 (1-0)

De derby, waar voor beide teams nog veel op het spel staat, ontbrandt al gelijk in de eerste minuut, tijd om even af te tasten werd Wernhout door Zundert niet gegund. Een diepe bal vanaf de aftrap door Zundert wordt tot corner verwerkt, de corner wordt verlengd en bij de tweede paal diagonaal door Bas Englebert binnengeschoten. Zo komen de gasten al binnen 1 minuut op voorsprong, 0-1.

Wernhout leek zo een loodzware middag te gaan krijgen omdat het ook nog wind op moest spelen en Zundert er vol de druk op zette. Na 9 minuten de eerste counter van Wernhout, Hein stuurt Jurre weg die Max probeert te bedienen, echter komt Max een teenlengte te kort.

In de 12e minuut valt de bal via de Wernhoutse verdediging voor de voeten van Zundert-spits Rabin Hassan die over schiet.

Een afgeslagen vrije trap van Maikel in de 20e minuut valt voor de voeten van Hein die via een Zundert-verdediger naast schiet.

Halverwege de eerste helft wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt omdat er iemand op het sportpark onwel is geworden en na een kleine twintig minuten wordt er, als de situatie onder controle is,  weer verder gespeeld.

Voor rust zijn er nog een paar kansen voor Zundert, een kopbal uit een corner wordt door Wernhout voor de lijn nog weggewerkt en kort voor de break gaat een Zundertse vrije trap nog voorlangs.

Na de thee mag Zundert het wind op gaan proberen en zet Wernhout de tegenstander gelijk onder druk, al levert die niet gelijk grote kansen op. Het eerste echte gevaar is na 58 minuten voor Zundert, Mike Daemen schiet via de buitenkant paal naast en zo komt Wernhout goed weg.

Gaande weg de 2e helft wordt Wernhout gevaarlijker, Max Gommers snijdt de Zundertse zestienmeter in en zet met zijn schot de Zundertse doelman Van Nederkassel aan het werk, die zijn doel nog schoon houdt.

Tien minuten later is het weer Max die de zestien binnen dribbelt en wordt neergehaald door een te late sliding van Olivier van Hassel met als resultaat een pingel voor Wernhout. Maikel schiet via de vingertoppen van Van Nederkassel de gelijkmaker op het scorebord, 1-1.

In de slotfase proberen beide teams nog voor de winst te gaan, maar gescoord wordt er niet meer. Volgende week staan voor de selectie de uitwedstrijden tegen Virtus uit Zevenbergen op het programma. Wernhout 1 speelt om 14u, Wernhout 2   om 11.00u.

Thuis won Wernhout nog met 3-2, wat tevens de laatste overwinning is deze competitie, tijd om dat nog eens over te gaan doen.

Deel dit bericht op social media