Wernhout ‘reuzendoder’ in 4B, nu Nieuw-Borgvliet de pineut

1-12-2019  Nieuw Borgvliet 1 – wernhout 1 1-3 (0-0)

Wernhout klopte voor de derde keer dit seizoen de koploper in 4B. Na achtereenvolgens METO en ODIO was nu Nieuw Borgvliet de pineut. De Bergenaren begonnen echter wel goed aan de wedstrijd en Wernhout had in het eerste kwartier moeite met de vlot combinerende gastheren. Ondanks dat liet Wernhout zich ook niet onbetuigd en kwam Borgvliet in de tweede minuut goed weg dat een steekbal uit een vrije trap van Davey op Maikel net te hard was en zo een prooi voor de Borgvliet-doelman was.

Vijf minuten later redde GIjs op een schot van de linksbuiten van Nieuw-Borgvliet en kwam Wernhout in de fase hierna even flink onder druk te staan. Een Bergse corner ging rakelings voorlangs en enkel minuten later was een kopbal uit een hoekschop wederom een prooi voor Gijs.

Na een kwartier bediende Davey vanaf de zijkant Maikel op de rand zestien maar zijn uithaal ging hoog over. Wernhout kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten en wist in het tweede deel van de eerste helft meer en meer de angels uit het Bergse spel te halen.

Net voor het half uur stuurt Maikel met een steekbal Leroy de Borgvlietse zestien in maar zijn schot gaat net naast. Hierna de grootste kans voor Borgvliet in de eerste helft, een diepe bal wordt verkeerd ingeschat en de Borgvliet-spits kan met twee Wernhout verdedigers in zijn rug op Gijs. De Wernhoutse sluitpost blijft koel blijft en houdt met zijn benen Borgvliet van een treffer af.

Davey brengt kort voor rust Mathieu nog in stelling en zijn schot belandt in het zijnet. Met de brilstand gaan we rusten.

Na de thee breken er 5 doldwaze minuten aan. In de eerste minuut na rust geeft Mathieu een mooie steekpass op Maikel die in de zestien wordt gevloerd door de Nieuw-Borgvliet-keeper en gaat de bal op de stip. Maikel solt met de aloude voetbalwet, geeft de keeper het nakijken en zet de 0-1 op het bord.

Een paar minuten later schiet Maikel binnen de zestien in de draai met een volley de 0-2 binnen. Nieuw-Borgvliet krijgt een flinke tik en kan geen vuist meer maken.

Desondanks maken de gastheren in de 65e minuut uit een vrije trap net buiten de zestien, die feilloos wordt binnengeschoten de aansluitingstreffer, 1-2.De spanning is weer terug in de wedstrijd, echter vijf minuten later is de marge weer twee. Maikel speelt Davey vrij in de zestienmeter en die schiet bekeken de 1-3 binnen.

Nieuw Borgvliet dat na de 0-2 al achterin 1 op 1 was gaan spelen zet in de slotfase alles op alles om nog terug in de wedstrijd te komen om de eerste nederlaag af te wenden. Wernhout moet wel achteruit maar geeft buiten een aantal corners weinig echte kansen weg.

Ook krijgt Werhout zelf nog wat kleine kansjes in de omschakeling maar verder wordt er niet meer gescoord. Door deze puike teamprestatie krijgt Wernhout aansluiting met de subtop.Nieuw Borgvliet blijft desondanks wel koploper omdat rivalen ODIO en Sprundel allebei niet verder komen dan een gelijkspel.

Volgende week komt SVC uit Staanddaarbuiten op bezoek in Wernhout. SVC staat op plek 9 met met 9 punten uit 10 wedstrijden. Na een stroeve start heeft SVC de laatste wedstrijden gelijk gespeeld tegen NSV en afgelopen zondag tegen Sprundel. Hopelijk kan Wernhout de lijn van de laatste weken doortrekken en de punten in eigen huis houden.

 

 

Deel dit bericht op social media