Wernhout redt het niet tegen 3e-klasser Internos

28-8-2016  Internos 1 – Wernhout 1 3-0 (1-0)

 

In de derde en laatste bekerwedstrijd in de poulefase moest Wernhout uit naar het eveneens nog ongeslagen Internos uit Etten-Leur dat in de 3e klasse zondag voetbalt. De gastheren hadden iets meer balbezit maar Wernhout was ook geregeld gevaarlijk voor het doel van de geel-blauwen. Binnen een paar minuten kwam Wernhout goed weg dat een vrije trap vanaf de zijkant, die door niemand werd getoucheerd, net naast de paal ging. Na ruim twintig minuten de beste kans van de wedstrijd tot dan toe, een combinatie tussen Thijs en René, waarbij René’s schot werd geblokt. Uit een corner van Jordan kopte René op de lat en uit de daarop volgende counter was Internos bijna succesvol. Kort voor de rust namen de gastheren de leiding. De scheidsrechter gaf aan de zijkant voor een licht duwtje een vrije trap en deze werd bij de tweede paal tegendraads binnengekopt, 1-0.

Na de thee probeerde Wernhout het wel, maar bleek het klasseverschil net te groot. Na ruim een uur gaf Thijs voor op René wiens inzet werd gered door de Internos keeper en uit de tegenstoot werd de bal met een boog over Jasper heen binnengelegd, 2-0. Kort voor tijd werd het uit een corner nog 3-0 en hiermee kwam het Wernhoutse bekeravontuur ten einde.

Al met al mag Wernhout tevreden zijn over de voorbereiding en terug kijken op mooie resultaten in de oefenwedstrijden en in de bekerpoule. Op de eerste zondag na corso start  voor Wernhout de competitie met een uitwedstrijd tegen Oranje-Blauw ’14  uit Heijningen. Oranje-Blauw is een fusieclub die in 2014 ontstaan is tussen zaterdagclub Chrislandia en zondagvereniging Oudemolen. Hopelijk kan Wernhout de goede voorbereiding een passend vervolg geven.

Deel dit bericht op social media