Wernhout proeft na maanden weer het zoet van de overwinning tegen Rimboe

20-4-2024  Rimboe 1 – Wernhout 1 0-1 (0-1)

Dit was het weekend  van de kelderkrakers in 3A. Wernhout moest op bezoek bij Rimboe, Schijf had de verre verplaatsing naar Breskens en Rood-Wit ging op bezoek bij VVR. Wernhout had maar één opdracht en dat was met drie punten huiswaarts keren.

In de 2e minuut verprutste de gastheren misschien wel de beste kans die ze heel de wedstrijd kregen. De rechtsbuiten van Rimboe kreeg, met een paar meter ruimte binnen de Wernhoutse zestien,  de bal niet genoeg  onder controle en zo was de kans ook meteen verkeken. Hierna pakte Wernhout het initiatief in de eerste twintig minuten. Na een vijftal minuten een goede aanval via Hein, maar het schot van Karel ging over.

Een vrije trap van Thijs ging in de 8e minuut via de lat over en zo kwam Rimboe dus goed weg. In de 19e minuut een goede voorzet van Karel, Davey kopt in de verre hoek Wernhout op voorsprong, 0-1.

Rimboe liet af en toe ook aardige combinaties zien, maar dit leverde weinig gevaar op.

In de tweede helft liet Wernhout het na de 0-2 te maken. Een paar minuten na rust een steekbal van Frans op Jurre die vanaf een meter of 15 zijn schot over ziet gaan.

Na een uur spelen weer een vrije trap van Thijs die maar rakelings over gaat.

Rimboe begon steeds meer de lange bal te hanteren om iets te forceren, maar de Wernhoutse verdediging gaf deze middag weinig weg en hield zodoende ook nog eens de nul na lange tijd.

Een viertal kansen van Wernhout werden in de slotfase niet verzilverd maar desondanks schudde Wernhout met een puike teamprestatie Rimboe in deze cruciale fase van zich af en mocht zich winnaar van het weekend noemen in de kelder van 3A, de overige teams speelden namelijk alle 4 gelijk.

Komende zondag komt HVV’24 uit Hulst op bezoek. De Hulstenaren zijn de laatste paar weken in goeden doen  met overwinningen op Zundert en Virtus. In de heenwedstrijd maakte Wernhout nog een 2-0 achterstand ongedaan, hopelijk blijven zondag de drie punten in Wernhout.

Deel dit bericht op social media