Wernhout pakt de punten bij RSV

22-4-2019  RSV 1 – Wernhout 1 0-1

Op  Paasmaandag mocht Wernhout het opnemen tegen RSV uit Rucphen die 5e op de ranglijst staan. In het begin meldde RSV zich een paar keer in de Wernhoutse zestien met een paar corners en een vrije trap maar dit leverde weinig gevaar op. De keeper  van RSV moest als eerste aan de bak toen Maikel van net buiten de zestien poging waagde met een afstandschot. Vanaf dit moment nam Wernhout het initiatief.

In de 24e minuut een vrije trap van Thijs Damen die via een Rucphense verdediger maar net naast het doel verdween. Één minuut later bleef uit een corner de bal hangen voor het doel van RSV. De bal belandde voor de voeten van Chris maar een verdediger van RSV kon zijn schot nog blokken. Kort hierna liet Maikel een bal goed vallen voor Davey en vanaf een meter of 20 schoot hij knap de 0-1 binnen.

Net voor het half uur een kans met het hoofd voor Max, zijn poging gaat naast. Enige minuten later houdt Gijs Wernhout op de been door een vrije trap onder de lat weg  te boksen. In de tweede helft verschalkt Thijs Damen de Rucphense doelman bijna met een boogje maar de bal stuit via de lat over. Wernhout blijft de bovenliggende partij en na een uur missen Maikel en Thijs Damen van dichtbij de strakke voorzet van Max om er 0-2 van te maken.

Een kleine twintig minuten voor tijd komt Wernhout met een man minder te staan na een rode kaart en RSV zet aan voor een slotoffensief. In de 77e minuut redt Gijs knap op een poging van dichtbij en een paar minuten later werkt RSV van dichtbij de bal over. Ondanks een ondertal krijgt Wernhout in de slotfase ook nog twee kansen.

Frans wordt gelanceerd en strandt van dichtbij op de Rucphense keeper en Thijs vd Buijs scoort nog bijna met een boogbal over de keeper die net over zeilt.Wernhout houdt ondanks een man minder de nul en kan zo drie punten bijschrijven.

Volgende week zondag komt RSV op bezoek in Wernhout en deze wedstrijd is voor de 2e periode waar de mannen uit Rucphen nog een kleine kans hebben om deze titel te pakken.

Deel dit bericht op social media