Wernhout pakt ook de scalp van Nieuw-Borgvliet in laatste competitiewedstrijd

6-6-22  Nieuw-Borgvliet 1 – Wernhout 1 6-0 (3-0)

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen trok Wernhout naar Bergen op Zoom om tegen Nieuw-Borgvliet te spelen.

Binnen een half uur had Wernhout al een comfortabele 0-3 voorsprong. In de 3e minuut redde de Nieuw-Borgvliet-doelman nog op een schot van Carlo Schrauwen, in de 10e minuut had de sluitpost geen antwoord op de kopbal van Leroy Gommers uit een corner van Davey, 0-1.Na 15 minuten de eerste echte poging van de gastheren maar Gijs pakte het schot klemvast. Twee minuten later maakte Mathieu uit een voorzet van Jurre de 0-2, op fraaie wijze achter zijn standbeen langs in de verre hoek.

Na een half uur de 0-3 van Maikel die met een bekeken boogbal vanaf een meter of 20 de keeper kansloos liet.

Na de thee kwam Wernhout goed uit de kleedkamer, binnen 4 minuten was het 0-4,  Maikel legt breed op Mathieu die van dichtbij simpel kon binnen schieten.

Tussendoor nog een paar speldenprikjes van de gastheren maar Gijs gaf geen krimp. In de 75e en 85e minuut vielen nog 2 treffers,   Max zet Mathieu alleen voor de keeper die koel de bal onder de keeper doorschuift en hiermee zijn hattrick compleet maakt, 0-5.

De laatste was van Maikel, die een vrije trap laag langs de muur onder in de hoek schoof en hiermee de 0-6 eindstand op het scorebord zette.

In dit memorabele kampioensjaar brak Wernhout menig club-record:

61 punten in 24 wedstrijden,

73 doelpunten voor, 18 doelpunten tegen,  een doelsaldo van +55.

Van elke tegenstander werd minimaal 1 keer gewonnen

enkel ODIO wist Wernhout te kloppen dit seizoen

4 keer een gelijkspel, tegen METO, BSC, Vivoo en Nieuw-Borgvliet.

Het puntenverschil van 16 punten met de nummer 2 op de ranglijst.

14 clean sheets, 13 verschillende doelpuntenmakers.

Kortom een topjaar dat in mineur begon met het overlijden van Rudo, maar waarbij uiteindelijk de cirkel rond werd met het behaalde kampioenschap, door het meest stabiele team uit de 4e klasse B,  en de uitreiking van de kampioensschaal door de familie Gommers.

Rest ons iedereen te bedanken die in welke vorm dan ook hieraan heeft bijgedragen en tot ziens komend seizoen in de 3e klasse.

Deel dit bericht op social media