Wernhout – Oud Feyenoord: Het eindverslag!

Uitnodigingen verspreiden, voorbereidingen treffen, JO7-toernooi, wedstrijd: Wernhout – Oud Feyenoord, geweldig feestje naderhand.

Hierboven een korte samenvatting van afgelopen zaterdag. Wij raden u echter aan om verder te lezen en (nogmaals) te genieten van afgelopen zaterdag.

Voorbereidingen treffen
In de week voorafgaand aan Wernhout – Oud Feyenoord werden de nodige voorbereidingen getroffen. Zo werd de feesttent versierd door onze vrijwilligers en werden de verschillende tappunten ge├»nstalleerd op ons sportpark.
Op zaterdag werden de laatste voorbereidingen getroffen. Zodoende was de kantine gereed voor genodigden en sponsors, was de feesttent klaar om de derde helft af te trappen en zag het sportpark er spic en span uit.
Ondertussen werd er door de jeugdteams van Wernhout ook nog voor de beker gevoetbald. Bekerwedstrijden die met dank aan onze wedstrijdsecretaris en de tegenstanders van onze teams allemaal op tijd gespeeld konden worden, waarvoor dank!

 

 

 

 

 

JO7-toernooi
“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” is een mooi gezegde. Dat er nog toekomst genoeg is voor de Zundertse voetbalverenigingen bleek zaterdagavond maar weer eens. De toekomstige sterren van V.V. Achtmaal, V.V. Zundert, Moerse Boys en V.V. Wernhout gingen namelijk de onderlinge ‘strijd’ aan op de Wernhoutse velden.
Opa’s en oma’s, ouders, supporters en andere belangstellenden genoten ontzettend van het enthousiasme van de jongelingen van de O7-teams.
Uiteraard werden na afloop de prijzen verdeeld. En wat bleek? Iedere deelnemende speler kreeg een bon voor een frietje en een snack.
Oh, tuurlijk was er een team dat bovenaan de stand eindigde… maar dat ging het deze avond niet om.
Desalniettemin feliciteren wij onze groen-witte vrienden van Achtmaal O7-1 met de overwinning, top gedaan!

 

 

 

 

 

 

Gespannen gezichten, ontspannen sfeer
Tijdens het toernooi verzamelde ondertussen de Wernhout-spelers in de kantine.
De vrijwilligers van Buurtschap het Stuk, Moerse Boys en V.V. Achtmaal hadden namelijk een sportmaaltijd klaargemaakt voor deze gelegenheids-selectie. Broodjes, worstenbroodjes en koffie zorgden er voor dat de meeste spanning wel verdween en langzaam werd de voorbereiding gestart voor de wedstrijd.
De Oud Feyenoord-spelers druppelden inmiddels binnen. Ben Wijnstekers, 36-voudig Oranje-international en nestor van de groep arriveerde als eerst. Zoals een echte aanvoerder betaamt ontving hij Henk Vos, Remco Schol, Dwight Blackson enz. enz.

Wernhout en Oud Feyenoord zochten de kleedkamers op, startten de ‘warming-up’ en maakten zich klaar voor de wedstrijd.

De Zundertse, Achtmaalse en Wernhoutse sterren van de toekomst mochten met de spelers van beide teams het veld op lopen en er werd een groepsfoto gemaakt. De wedstrijd kon beginnen…

Wernhout – Oud Feyenoord 1-4 (1-1)
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden om erelid en oud-voorzitter Rinus Schouwenaars te eren.
Om 19:00 uur werd er afgetrapt door wethouder Twan Zopfi en Alex Huijbregts. De eerstgenoemde als wethouder met onder meer sport in zijn portefeuille, de laatstgenoemde als aanvoerder van Wernhout.

Wernhout, onder leiding van trainers Jan Hereijgers jr. en Marc van der Linden startte met Gijs van Loon, Cristian Gommers (’20 Arjan de Meijer), Frank Braspenning, Alex Huijbregts, Wouter Marijnissen, Davey Domen (’20 Leroy Gommers), Dion de Meijer, Thijs van den Buijs (’20 Karel van Aert), Mathieu Rombouts, Roger Wouters en Davy Tax.

Feyenoord speelde met van Zwieteren op goal. Ben Wijnstekers, Errol Refos, Remco Schol en Peter Barendse achterin. Het middenveld werd gevormd door Henk Vos, Theo Lucius, Leonardo en Andwele Slory. En voorin mochten Michael Mols en Mike Obiku voor de goals zorgen.

In de eerste helft kwam Wernhout knap op voorsprong. Na meermaals in de buitenspelval te zijn gelopen wist Davy Tax het net te vinden namens de rood-witten die deze avond in het zwart speelden. Zijn naam werd door de spelertjes gescandeerd en hij ontpopte zich (niet alleen bij zijn neefje) tot held.
Keeper Van Zwieteren voorkwam dat Davy een tweede goal van de avond maakte. Een stift van een flinke afstand dreigde over de kalende doelman te vallen, maar een katachtige redding stond een tweede Wernhout-goal in de weg.

De Feyenoorders, spelend in hun authentieke tenue, kwamen nog voor rust terug tot 1-1 dankzij een diepgaande Theo Lucius die met gemak (en zonder scheenbeschermers) de bal langs keeper Gijs schoof.

Ruststand 1-1.

Feyenoord wisselde Ben Wijnstekers, Theo Lucius en Peter Barendse en bracht onder andere Danny Kalden. Wernhout trad de 2e helft aan met een compleet nieuw elftal.

Leiders Erwin Buiks, Toon Hereijgers en Jens Huijbregts hadden er namelijk voor gezorgd dat ook Arjan de Meijer (’45 Arno Pemen), Ronald Martens, Sjoerd Willemsen, Tom Zagers, Jasper Willemsen, Simon Zagers, Bram de Meijer, Joost Anthonissen (’55 Adrie de Bakker), Remco Luteijn en Michel Bernard (’55 Bart de Meijer) over een tenue beschikte en zij de tweede helft ten strijde trokken.

Helaas werd niet het eindresultaat behaald waar op gehoopt werd. Feyenoord scoorde nog 3 maal en Wernhout bleef droog staan in het restant van de wedstrijd.
Henk Vos ‘vernederde’ de Wernhout-goalie met een beauty van 25 meter. Mike Obiku kopte raak en hield zijn shirt aan. En het slotakkoord was voor Andwele Slory die de Wernhoutse defensie, hoe kan het ook anders, op snelheid wist te kloppen.

Eindstand 1-4.

Eerste helft, check! Tweede helft, check! Het vervolg…
Niet alleen de wedstrijd was er een voor in de boeken. Het vervolg van de avond was ook geweldig. Het 75-jarig bestaan van onze mooie vereniging werd gevierd met Wernhoutenaren, jong en oud. In de kantine werd een buffet genuttigd, in de feesttent werd gedanst en gezongen.
Ook bedanken wij onze vrienden en vriendinnen van onze zusterverenigingen. Met een gespeelde wedstrijd in de benen brachten Zundert en Moerse Boys een bezoekje aan de Diepstraat. Een teamuitje van de dames van V.V. Achtmaal werd afgesloten met confetti in de feesttent. En ook onze vrienden van Schijf wisten hun weg (wederom) te vinden naar Wernhout.

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom het verslag (van de derde helft) zo kort is…
Wij zijn van mening dat een foto meer dan 1000 woorden zegt. Ook denken wij dat meer dan 100 foto’s de avond wellicht beter omschrijven dan alle woorden hiervoor vermeld.

Kijk dus snel in ons fotoalbum op de site om een klein beetje sfeer te proeven van afgelopen zaterdag.

We willen natuurlijk niemand te kort doen. Daarom bedanken wij iedereen die op welke manier dan ook deel uit heeft gemaakt van deze geweldige avond. Dankzij jullie mag V.V. Wernhout terugkijken op een geslaagde jubileumactiviteit!

Deel dit bericht op social media