Wernhout moet bij debuut in 3e klasse meerdere erkennen tegen Schijf

25-9-2022 Schijf 1 – Wernhout 1 1-0 (0-0)

Bij het debuut in de 3e klasse is Wernhout er niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten.
In de uitwedstrijd bij vv Schijf waren de gastheren met opportunistisch spel te sterk en kon Wernhout daar combinerend te weinig tegenover zetten om tot echte grote kansen te komen.

Wernhout begon nog wel iets beter aan de wedstrijd dan de gastheren en in de eerste tien minuten leverde dit twee kansjes op voor Mathieu. De eerste was een kopbal uit een voorzet van Jurre, de tweede was een mooie aanval via Thijs vd Buijs en Maikel met als eindstation Mathieu, beide pogingen werden verijdeld door de Schijfse keeper.

Na een kwartier wordt Schijf wat sterker en het eerste wapenfeit, een vrije trap vanaf een meter of 25, wordt door Gijs in twee keer gepakt.

Hierna komt Wernhout nog een paar keer goed weg voor de rust dat het Schijfse vizier niet op scherp stond en een drietal open kansen naast of over worden geschoten.

Na de thee zet het spelbeeld van de eerste helft zich voort en ietwat ongelukkig komt Wernhout binnen een paar minuten op achterstand.
Een diepe bal van Schijf wordt door Marvin ongelukkig met het hoofd verlengd en hierdoor kon Bas Adriaensen alleen op Gijs af en rondde dit voor Schijf goed af 1-0.

Een tiental minuten later kwam Wernhout goed weg dat de score niet werd verdubbeld en de bal in het zijnet belandde.

In de slotfase probeerde Wernhout nog iets te forceren en moest Schijf wat meer achteruit, een schot van Hein ging naast. Davey en Thijs Damen probeerden het nog van buiten het zestienmetergebied maar beide schoten waren afzwaaiers en zo eindigde de kennismaking met de 3e klasse helaas zonder punten.

Volgende week komt vv Steen uit Sint-Jansteen in Wernhout op bezoek. Steen speelde thuis tegen Zundert gelijk dus Wernhout weet dat het flink aan de bak moet om de punten in eigen huis te kunnen houden.

Deel dit bericht op social media