Wernhout moeiteloos langs TVC in laatste bekerwedstrijd

16-9-2018  Wernhout 1 – TVC Breda 1  8-0 (6-0) Beker

Ondanks de ruime overwinning van het eerste op TVC Breda kwam het Wernhoutse bekeravontuur ten einde.

Wernhout kende weinig problemen met de Bredanaars die,  ondanks dat ze fysiek soms over de schreef gingen,  al na één minuut op achterstand kwamen.  Na de overtreding op Thijs, die al redelijk snel hierdoor gewisseld moest worden,  knikte Leroy de 1-0 binnen op aangeven van Davey. Even later een kans voor Rick die een voorzet van Mathieu over schoot en nog een schot van Dion dat gepakt werd door de Bredase keeper. Laatstgenoemde had geen passend antwoord op de vrije trap van Davey die feilloos in de bovenhoek raak schoot, 2-0. Een paar minuten later liet Davey uit een strafschop, na overtreding op Mathieu,  het net voor zijn tweede treffer bollen, 3-0.

Na twintig minuten het eerste wapenfeit van TVC die van dichtbij de kans om zeep hielpen door over te schieten. Wernhout ging vrolijk door en bleef de kansen aaneenrijgen, Rick zijn poging werd door de keeper gered en Dion schoot naast. Net binnen het half uur maakte de ingevallen Thijs Damen de 4-0 na een mooie aanval, waarbij Leroy de assist verzorgde. Vijf minuten later de mochten de twee routiniers zorgen voor de 5e Wernhoutse treffer, met Dion als aangever en René als afmaker. Nog voor de rust maakte Mathieu het halve dozijn vol, 6-0.

Kort na de thee maakte Thijs D zijn tweede van de middag met het hoofd uit een voorzet van Mathieu, 7-0. Hierna een wat slordigere fase van Wernhout, waarbij er nog wel wat kansjes waren voor René, Thijs D en Mathieu. In de 81e minuut viel nog de 8-0, corner genomen door Thijs D en afgemaakt door René die zijn tweede treffer scoorde.

Komende zondag start de competitie en bijt Wernhout de spits af  in Roosendaal tegen BSC.
BSC ontsnapte vorige seizoen door de nacompetitie winnend af te sluiten aan degradatie en kende tot dusver een wisselende voorbereiding.  Zondag gaan we zien wie er het beste uit de voorbereiding komt.