Wernhout kan man-meer-situatie tegen BSC niet uitbuiten

15-10-2017  Wernhout 1 – BSC 1  0-0 (0-0)

Op een mooie nazomerse zondag  kwam RKSV BSC uit Roosendaal getraind door oud-NAC doelman Gabor Babos op bezoek.  In een matige pot van beide partijen had Wernhout in de eerste helft een lichtelijk overwicht. De Roosendalers zakten ver terug en lieten Wernhout komen om zo op een snelle uitval te gokken. Echte kansen waren in de eerste helft schaars, Maikel kreeg een kopkans na halfuur en hiermee was de koek ver op.

Na de pauze kwam Wernhout iets beter uit de startblokken en werd een schot van Thijs gepakt door de BSC-doelman. Een paar minuten later een voorzet van Tedje op Maikel die uit de draai rakelngs over volleerde. In de 56e minuut trok de laatste man van BSC aan de noodrem toen Tedje alleen op de keeper af kon gaan en kon met rood van het veld af. Hierna zakte BSC nog meer in en lukte het Wernhout nog moeilijker om een gaatje te vinden in de Roosendaalse defensie. Na een uur schoot Tedje nog voorlangs en kort daarna opnieuw Tedje met een bal in het zijnet. In de slotfase kwam het zelf nog twee keer goed weg dat de Roosendalers ook slordig met de geboden kansen omsprongen. Chris kon ook voortijdig naar de kant na het onderuit halen van een doorgebroken speler buiten de zestien en  Jasper redde nog op een klutsbal. Even later belette Thijs in de zestien nog met een sliding op de bal dat een BSC-speler gevaarlijk uit kon halen.              In de laatste minuut nog de kans voor Wernhout om de volle buit te pakken, maar helaas ging de vrije trap van Davey over.Hierna floot de goedleidende scheids Nelemans af en bleef de stand dus steken op 0-0.

Komende zondag gaat Wernhout op bezoek bij GESTA uit Galder. Tot nu toe won de ploeg uit Galder enkel van VVR en verloor het drie keer van onder meer Sprundel, SVC en DSE. GESTA zal dus gebrand zijn om de drie punten in eigen huis te houden.