Wernhout loopt thuis tegen HVV tegen een ongelukkige nederlaag aan

28-4-2024  Wernhout 1 – HVV’24 1  0-2 (0-0)

Met nog een paar wedstrijden voor de boeg moet Wernhout strijden voor behoud in 3A en trof het in HVV een tegenstander uit de top 4 die verwikkeld is in een na-competitiestrijd voor promotie.

Er stond een straffe wind over het veld, die Wernhout in de eerste helft tegen had. De gasten hadden een veldoverwicht, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg.

In de 3e minuut een steekpass van Carlo op Hein, die de richting de HVV-keeper kan, maar wiens lob over de keeper net naast gaat. Na 12 minuten komt Jurre één op één met de HVV-keeper en rondt goed af, echter staat de HVV-assistent met zijn vlag omhoog en gaat het feest niet door.

Kort hierna nog een kans voor Hein, voorzet is van Jurre, Hein neemt aan in de zestienmeter, kapt zich goed vrij maar zijn schot komt via de binnenkantpaal in de handen van de HVV-keeper.

Na 17 minuten het eerste gevaar van HVV, een poging vanaf 20 meter gaat voorlangs.

Een minuut later een versnelling van Carlo , die het strafschopgebied binnendribbelt,  en uithaalt in de korte hoek, wederom houdt de doelman van de gasten zijn doel schoon. Kort voor rust nog een afstandschot van HVV dat via de bovenkant van de lat over scheert.

In de tweede helft komt HVV na een klein uur met een discutabele penalty aan de leiding, 0-1 en acht minuten later valt dan ook nog de 0-2 na een ongelukkig moment. Gijs voorkomt met een verwoede poging een corner,  maar de bal komt recht bij een HVV-speler in zijn voeten die niet aarzelt maar in de verre hoek raak schiet.

Hierna probeert Wernhout nog wel wat te forceren maar echt grote kansen levert dit niet op, het balletje valt zoals wel vaker al dit seizoen weer niet goed. Bewijs hiervan is ook nog de vrije trap 3 minuten voor tijd van Davey, die de bal hard via de binnenkant terug in het veld ziet gaan. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan, chapeau daarvoor, maar helaas leverde dit geen beloning op in de vorm van punten.

Komende zondag is Wernhout vrij, de eerstvolgende wedstrijd is op 12 mei  SC Gastel uit. Bij de waarschijnlijk aanstaande kampioen zal het lastig genoeg zijn om een resultaat te behalen, maar we starten met 0-0, dus wie weet waar het schip gaat stranden.

 

Deel dit bericht op social media