Wernhout League

Na een uitstekende competitiestart voor Wernhout 1 & Wernhout 2 kwamen vanaf 12 oktober 2020 alle competities voor onbepaalde tijd stil te liggen. De reden van deze stillegging kennen we allemaal; Corona. Trainingen mochten vanaf dat moment slechts in groepjes van 4 personen uitgevoerd worden waarbij minimaal 1,5 afstand gehouden moet worden tussen personen. Stof tot nadenken voor de trainers Rudo, Kees & Joost. Hoe kun je, binnen de geldende maatregelen, uitdagende oefenstof blijven aanbieden zonder dat er perspectief is op de herstart van de competities. Al snel werd de Wernhout League in het leven geroepen. Een competitie waarbij er wekelijks wisselende onderdelen afgewerkt werden, waar de spelers zowel individueel als per team punten konden scoren. Het onderdeel ‘hooghouden’ was het startschot van de Wernhout League. Op basis van de uitslag van dit onderdeel zijn de teams samengesteld;

Het was Hein die liet zien het hooghouden beter dan de anderen onder de knie te hebben, maar liefst 2.002 keer hield hij het balletje hoog gevolg door Marvin (983 keer) en Jasper (597 keer).

Vanaf de eerste week was er volop strijd om de prijzen. Een trouwe sponsor had er namelijk voor gezorgd dat iedere winnaar van een onderdeel een cadeautje mocht uitpakken. Met name Max liet verbaal meerdere keren blijken dat hij graag een cadeautje zou willen winnen. Maar zou het Max ook gelukt zijn? Dat lezen jullie verderop in dit verslag. Speciaal voor de Wernhout League zijn er o.a. ‘doelnetten’ besteld met gaten in de boven-en-onderhoeken. Voordat deze gebruikt konden worden verschenen er al filmpjes op de Selectie-App van spelers die in het diepste geheim aan het trainen waren (zie onderstaande video). Via deze weg willen we het bestuur bedanken voor de aanschaf van enkele materialen, zonder deze hulp was de Wernhout League nooit z’n succes geworden. Dank!

De eerste onderdelen waren een pittige conditionele prikkel voor de spelers. Zo was er de befaamde ‘T-Spint’, een oefening op tijd waarbij snelheid met en zonder de bal erg belangrijk zijn. Het was Thijs van den Buijs die de snelste tijd noteerde. Vervolgens was het Tom Verheijen die de beste score wist te noteren bij het onderdeel ‘elastiek’. Tom stond sterk genoeg in zijn schoenen om niet om te vallen. Helaas kunnen we dit niet zeggen over Sven (zie onderstaande video), het is duidelijk dat de sportschool nog niet voor het gewenste resultaat heeft gezorgd. Overige prijswinnaars tijdens de eerste week waren Joep Nelemans, Mathieu Rombouts en Frans Daems

Wernhout League

Team Marvin pakte overtuigend de leiding in het teamklassement, aan hun de taak om hun koppositie in week 2 te verdedigen. Team Karel maakte een valse start en moest zich vanaf de laatste plaats op proberen te gaan werken. Belangrijkste reden voor hun slechte start? Teamcaptain Karel schitterende in afwezigheid en kon zo geen punten halen voor zijn team.

In week 2 werden de spelers getrakteerd op een circuit waarbij snelheid, balcontrole en techniek van groot belang waren. De gevolgen van een aantal weken niet (of minder) voetballen waren bij een aantal spelers duidelijk te zien…. Vanwege de aangescherpte maatregelen van de regering om enkel te trainen in groepjes van 2 personen was er namelijk een ‘stop’ ingelast van twee weken. Hier hadden sommige spelers zichtbaar moeite mee. Na een slalom moest de bal een aantal meters overbruggen zonder de grond te raken (hooghouden) om vervolgens, direct uit de lucht, door de speler in een goaltje geschoten te worden. Carlo Schrauwen voerde dit onderdeel beter uit dan al zijn teamgenoten en was de gelukkige winnaar van een cadeautje. Zijn teamgenoot Marvin had zijn vizier het beste afgesteld bij verschillende afwerkvarianten en kwam als winnaar uit de bus bij het onderdeel ‘afwerken’.

Met twee prijswinnaars mag het geen verrassing genoemd worden dat Team Marvin steviger aan de leiding kwam te staan in het teamklassement, op gepaste afstand gevolgd door Team Sjoerd & Team René. In het individuele klassement was het dringen aan de top van het klassement. De koplopers Hein & Marvin hadden 5 puntjes meer dan de nummers 5 op dat moment.

Tijdens week 3 was het tijd voor een oer-Hollands gezelschapspelletje; Sjoelen. Natuurlijk niet met een houten sjoelbak en sjoelstenen, maar met vier poortjes en ballen. Gijs Domen kroonde zich overtuigend tot de ‘Sjoelkoning’ van VV Wernhout. Hij was slechts één bal verwijderd van een perfecte score. Ook werd deze week de ‘Tjoek’/ de ‘Rebounder’ (of gewoon het ‘Kiestnetje’) onder het stof vandaan gehaald om onderdeel te zijn van de oefening ‘afwerken’. Daar waar sommige spelers al moeite hadden met het raken van de ‘Tjoek’ uit een ingooi, en niet eens tot een schot op goal kwamen, had Dion daar geen probleem mee. Hij schoot de meeste ballen in het net en won daarmee een cadeautje. Het laatste onderdeel van week 3 was een dribbel/ techniek vorm met als extra moeilijkheidsgraad een ‘coördinatiebril’. Met deze speciale ‘coördinatiebrillen’ op voelde sommige spelers zich even net als Edgar Davids in zijn beste jaren. Uiteindelijk bleek Hein Roelands de minste hinder van deze extra bril te ondervinden en zodoende schreef hij dit onderdeel op zijn naam.

Team Sjoerd was goed op dreef in week 3 en kwam als winnaar uit de bus. Zodoende naderde ze Team Marvin in het algemeen klassement, maar was het nog niet voldoende om de 1e plaats over te nemen. Onderaan in het klassement droeg Team Karel de laatste plaats over aan Team Maikel. Ook Team Jasper & Team Frans stonden dicht bij de gevarenzone in de ranglijst. Teamcaptain Marvin sloeg een klein gaatje in het individuele klassement, maar Hein, Frans en Thijs v/d Buijs hadden slechts een kleine achterstand.

Als welkome afwisseling in de Corona-periode vond op zaterdag 28 november een Selectie activiteit plaats. Via een online omgeving werd ‘Ranking the Selectie’ gespeeld. Geen onderdeel van de Wernhout League maar daardoor niet minder vermakelijk. Vragen als ‘Wie zou de succesvolste vlogger zijn?’ en ‘Wie vind zich de beste charmeur?’ zijn beantwoord en waar nodig werd het nodige commentaar gegeven (vaak niet voor herhaling vatbaar en daarom ook geen onderdeel van dit verslag). Het was Sjoerd Willemsen die won en zichzelf ‘Meestervoorspeller’ mag noemen. Hij stoot hiermee Alex Huijbregts van zijn troon. Het leverde Max (vooralsnog) geen cadeautje op maar hij (& vriendje Sven) werd ontzettend vaak genoemd bij de ingestuurde antwoorden. Stond hij toch mooi eventjes in the spotlight.

Het hoogtepunt van week 4? De uiterst betrouwbare snelheidsmeter. Vanaf drie afstanden (10 meter, 15 meter & 20 meter) kregen de spelers drie pogingen om zo snel mogelijk voorbij de snelheidsmeter te lopen. Het totaal van alle snelheden bepaalde je score. Het was Gijs Domen die er wederom met de overwinning vandoor ging. Al heeft hij geluk gehad volgens nummer 4 Karsten, hij gaf aan ‘Sonde, er zat nog meer in die benen’. Verder wonnen Dion de Meijer & Thijs van den Buijs nog een onderdeel, beide had al ervaring met het uitpakken van een cadeautje. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat Max op het onderdeel ‘Circuit’ erg dicht bij de overwinning was. Helaas bleek dat een aantal spelers uiteindelijk nét iets sneller was dan hem (of de stopwatch van Kees iets langzamer loopt…). Op hetzelfde onderdeel noteerde Bram Domen een opvallende tijd. Een enkeling vroeg zich af of Bram het parcours wellicht aan de elastiek had afgelegd? Bram zelf hield het op matchfixing.                                             Team Frans deed wat het moest doen om uit de gevarenzone te komen en kroonde zich tot weekwinnaar. Ook Team Marvin scoorde goed en bleef aan de leiding van het klassement. In het individuele klassement wijzigde zo goed als niks in de bovenste regionen.

In week 5 deed het ‘Kliko-spel’ zijn intreden. Joep Nelemans behaalden de meeste punten en won zodoende een cadeautje. Het oorspronkelijke idee was om het spel met drie kliko’s te spelen. Één van de kliko’s zou door Kees geregeld worden. Op het moment van schrijven zijn we nog steeds in afwachting van de kliko, wellicht dat deze in 2021 wordt afgeleverd bij het sportpark. Daarnaast werd er gevoetvolleyd voor de punten. Trainer Rudo had voor de belijning en netten gezorgd waardoor de omstandigheden ideaal waren. Karel van Aert kroonde zich tot ‘Voetvolleykoning’.

Team Sjoerd liep maar liefst 30 punten in op Team Marvin en naderde de koplopers zo tot op een aantal punten. Toch waren ze niet de grote winnaar van deze week, dat was namelijk Team Karel die de concurrentie ver achter zich liet. Na een valse start kwam nu zelfs het podium in zicht voor dit team. Met de laatste week, de finaleweek, voor de boeg werd duidelijk dat de strijd onderin tussen Team Maikel & Team Jasper zou gaan. Marvin was nog steeds de trotse koploper in het individuele klassement maar naaste belager Frans was hem tot op drie punten genaderd. Wie trekt er in de finaleweek aan het langste eind?En toen…. Toen kwam er de nog strengere lockdown waar we nu nog steeds in zitten en was trainen in groepen van 4 personen niet meer toegestaan. Na overleg met het bestuur is er besloten om de finaleweek (conform de geldende maatregelen) af te werken in groepen van 2 personen. Doorslaggevend in die keuze is het enthousiasme van de spelers geweest om de Wernhout League af te maken.

De finaleweek van de Wernhout League stond in het teken van twee individuele opdrachten (‘vrije trappen’ en ‘foto schieten’) en twee teamopdrachten (‘Memory’ en ‘Pass/ afwerken’). Beide individuele onderdelen werden gewonnen door Alex Huijbregts, die extra motivatie haalde uit zijn persoonlijke strijd met Sven. Het verschil in het individuele klassement tussen beide kemphanen was slechts 1,5 punt voorafgaand aan de finaleweek. Door zijn twee overwinning won Alex niet alleen twee cadeautjes, maar eindigde hij ook boven Sven. Het teamonderdeel ‘Memory’, een variant op het bekende spelletje in combinatie met een circuit met bal, liet zien dat de communicatie tussen de teamleden niet altijd optimaal is. Team Sjoerd legde het parcours het snelst af, al hadden ze daar wel een grijs gebied van de spelregels voor nodig. Belangrijker voor hun was dat ze door deze overwinning de koploper van het algemeen klassement dichter naderde. Het onderdeel ‘Pass/afwerken’ werd overtuigend door Team Frans gewonnen. De finaleweek werd gewonnen door Team Sjoerd, maar was het genoeg om ook de eindzege in de wacht te slepen? Het antwoord is ‘Nee’. Uiteindelijk kwamen ze één punt tekort op de winnaars van de Wernhout League; Team Marvin! Vanaf deze plek een felicitatie aan Marvin, Mathieu, Carlo M. & Carlo S.! Onderaan werd de strijd om de laatste plaats ‘gewonnen’ door Team Maikel, in de laatste week is het ze niet gelukt hun achterstand op Team Jasper goed te maken.

Het individuele klassement van de Wernhout League werd overtuigend gewonnen door Marvin Antens, die daarmee de dubbel pakt. Bij veel onderdelen eindigde hij in de top van het klassement en hij mag zich dan ook een meer dan terechte winnaar noemen. Op plek twee eindige René van Hees, die overigens het (door zichzelf uitgeschreven) klassement ‘latje trap’ overtuigend won. Helaas voor René waren hier geen punten mee te verdienen. Op het laagste treetje van het podium vinden we Thijs v/d Buijs terug, die op een 3e plek eindigde.  Nu is het tijd voor de winterstop. Hoelang deze gaat duren is op dit moment nog niet bekend. We hopen dat we vanaf 19 januari weer ‘de wei’ in mogen maar dit hangt natuurlijk af van de ontwikkelingen en maatregelen omtrent het Corona-virus. Via deze weg willen we, namens de selectie, al onze trouwe volgers bedanken voor hun support in 2020. Prettige feestdagen, blijf gezond en tot snel langs de lijn in 2021!

 

 

Deel dit bericht op social media