Wernhout laat zich niet van de wijs brengen en pakt drie dikverdiende punten tegen PCP

23-10-2016 Wernhout 1 – PCP 1  2-1 (0-1)

Wernhout liet zich thuis tegen Bredase PCP niet van de wijs brengen en behaalde  in een bij vlagen grimmige wedstrijd een dikverdiende overwinning.  De rood-witten van Jan Hereijgers jr hadden van begin af aan het initiatief zonder echte grote kansen te creëren, maar wel wat gevaar middels corners. PCP stelde hier verder bar weinig tegenover.  De eerste keer dat PCP serieus over de middenlijn kwam was het echter wel meteen raak. PCP kreeg een vrije schop net buiten de zestien die door de Bredase spits laag langs de muur onder in het hoekie werd geschoten, 0-1. Wernhout liet zich echter niet door de wijs brengen en bleef de aanval zoeken. De beste kans was kort voor de rust voor Thijs die van dichtbij op de PCP doelman schoot.

Na de thee kwam Wernhout weer goed uit de startblokken en dit leverde 7 minuten na de rust de gelijkmaker op. Niels nam een vrije schop vanaf de linkerkant en deze zeilde over alles en iedereen heen en met een stuit langs de PCP-keeper in de verre hoek tegen de touwen, 1-1. De Bredanaars begonnen te mekkeren tegen de scheids om de treffer nog ongedaan te maken maar de leidsman, die geen kaarten op zak bleek te hebben deze middag, liet zich niet ompraten en PCP mocht naar de middenstip om af te trappen. Vanaf deze fase werd de wedstrijd wat grimmiger en werd er ook tot twee keer toe een doorgebroken Wernhout speler onderuit gewerkt en hiermee de doorgang naar het PCP-doel ontnomen zonder dat hiervoor de juiste sanctie volgde. Een kleine tien minuten voor het einde maakte Wernhout met een mooie uitgespeelde aanval, voorzet Leroy en afronding van Davey, de 2-1. In de slotfase probeerde PCP nog de nederlaag af te wenden maar Wernhout hield vrij gemakkelijk stand en kreeg zelfs nog een paar kansen om de wedstrijd definitief te beslissen,maar trok uiteindelijk wel een dikverdiende overwinning over de streep.

Wernhout staat nu op de tweede plaats,  1 puntje  achter koploper OMC uit Dordrecht. Volgend weekend speelt Wernhout thuis tegen TPO uit Moerdijk die met 3 overwinningen en 3 nederlagen in de middenmoot staan. Afgelopen weekend slikte TPO een dikke 7-1 nederlaag tegen koploper OMC. TPO zal dus op scherp staan zondag en Wernhout moet de Moerdijkenaren zeker niet onderschatten.

Deel dit bericht op social media