Wernhout komt goed weg met een punt in Hoogerheide

10-10-2021  METO 1 – Wernhout 1  1-1 (0-0)

In de derde wedstrijd van het seizoen, uit bij METO in Hoogerheide,  kon Wernhout allerminst imponeren. In de minste wedstrijd tot nu toe van dit seizoen mocht Wernhout blij zijn dat het nog met een gelijkspel uit Hoogerheide weg kwam.

De gastheren starten fel en energiek en Wernhout slap en ongeconcentreerd en liep hierdoor bijna de hele eerste helft achter METO aan. In de 5e minuut redde Carlo knap bij de eerste kans van METO en twee minuten later werd een treffer van de tricolores afgekeurd wegens buitenspel, maar toch werd Wernhout hierdoor niet wakker geschud.

Tien minuten voor de rust werd wederom een treffer van METO afgekeurd voor buitenspel en zo mocht Wernhout de handen dichtknijpen dat het met 0-0 de rust haalde.

Na de thee starte Wernhout wel wat beter en na een aanval via Maikel en Mathieu schoot Thijs vd Buijs naast. In de 52e minuut namen de gastheren toch de leiding. Een voorzet werd in tweede instantie na een redding van Carlo alsnog binnengeschoten, 1-0.

De voorsprong duurde echter niet lang, vier minuten later trekt Wernhout de stand alweer gelijk. Uit een corner van Thijs Damen werd de afvallende bal een prooi voor Marvin,  die snoeihard via de onderkant lat met een stuit de bal in het net jaagt, 1-1.Wernhout probeert nu door te drukken en krijgt nog een paar mooie kansen. Invaller Max gaat handig zijn tegenstander voorbij, snijdt de zestien in maar schiet helaas van dichtbij via de keeper naast.

Tien minuten voor het einde wordt  ook een Wernhout’s doelpunt van Karel wegens buitenspel afgekeurd en moeten beide teams uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.Pleister op de wonde voor Wernhout is dat alle teams bovenin, behalve Nieuw-Borgvliet, deze middag punten lieten liggen.

De volgende wedstrijd speelt Wernhout thuis tegen BSC uit Roosendaal. BSC wordt gezien als één van de favorieten dit seizoen en zij liepen dit weekend ook puntverlies op tegen RSV. Beide teams hebben wat recht te zetten, dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuke pot.

Deel dit bericht op social media