Wernhout klopt stug Moerstraten in de slotfase

18-12-2016 Moerstraten 1 – Wernhout 1  2-3 (1-1)

De laatste wedstrijd voor de winterstop stond het inhaalduel uit bij Moerstraten op het programma. Wernhout starte ondanks de waarschuwingen vooraf te slap en kreeg hiervoor in de tiende minuut het deksel op de neus. De Moerstatense spits kreeg net buiten de zestien teveel ruimte en kon de bal met een boog over Jasper binnen leggen, 1-0. Hierna schoot Wernhout wakker en begon gelijk beter en feller te voetballen. In de 17e minuut knalde Alex vanaf de rand zestien met een volley de 1-1 uit een afgeslagen corner binnen. Tot de rust kreeg Wernhout nog drie goede kansen waarbij achtereenvolgens René, Thijs en Bram op de keeper uit Moerstraten stuitte.

In de tweede helft  kwam Wernhout aanvankelijk beter uit de startblokken en bij een scherpe voorzet van Thijs kwam Jordan een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. Uit de daaruitvolgende counter sloeg Moerstraten dodelijk toe. De bal belandde over links in de Wernhoutse zestien en werd hard achter Jasper tegen de touwen gejaagd, 2-1.  Lang konden de geel-zwarten uit Moerstraten niet genieten van hun voorsprong want een minuut later lag de gelijkmaker al in het netje. Bram bood Leroy de kans en die haalde droog en doeltreffend uit in de verre hoek, 2-2.

In het laatste half uur zette Wernhout alles op alles om de drie punten binnen te halen. Zo kwamen er nog een handvol kansen. Jordan kreeg na een mooie combinatie een dot van een kans die gepakt werd door de keeper, René die een vrije schietkans naast schoot,  een vrije trap op de lat van Davey en een schot van Leroy dat naast ging. Voor de meeste langs de kant leek het er niet meer in te zitten, het balletje viel telkens de verkeerde kant op.

Davey mocht in de laatste minuten nog eens aanleggen voor een vrije trap die onder de lat uit werd gebokst door de goalie uit Moerstraten. De afvallende bal belandde via Cristian en René bij Thijs die uit de draai dusdanig op doel schoot dat de keeper de bal niet klemvast had.  Chris was er als de kippen bij om van dichtbij dit buitenkansje te verzilveren en zo Wernhout de overwinning te bezorgen, 2-3.

Uiteindelijk werd het een zwaarbevochten maar wel een dikverdiende overwinning en blijft Wernhout hierdoor in het spoor van koploper OMC. Nu is het winterstop en wordt de competitie weer hervat op 12 februari 2017 thuis tegen SC Welberg. Vanaf deze plaats wensen wij iedereen alvast Prettige Feestdagen toe en een sportief en gezond 2017!