Wernhout JO19 – SAB JO19(3de bekerwedstrijd)

In de laatste wedstrijd stond er voor de Jongen onder 19 niets meer op het spel van dan de eer en 3 punten. Door 2 eerdere nederlagen waren we kansloos om de volgende ronde te bereiken.  De Sint Anna Boys zouden de punten echter niet cadeau krijgen want met de aanstaande derby tegen Zundert wilden alle spelers laten zien dat ze volgende week in de basis horen te staan.

Door uiteenlopende redenen hadden we slechts 13 van onze 19 spelers ter beschikking en dus was het even passen en meten om aan een goede opstelling te maken. Toen dit eenmaal gelukt was ging  de volgende samenstelling ten strijde

Gijs van Loon

Karel – Chiel – Pim – Gijs Domen

Jaro – Marvin – Jasper – Rob

Sven – Max

Dennis en Romano begonnen op de bank.

Vanaf het startsignaal was duidelijk dat we voetballend de mindere partij zouden zijn maar dat er met veel strijd een resultaat te halen zou zijn. Na 13 minuten kwamen we achter. Waar in andere wedstrijd het niveau daalde na een teleurstelling toonden we dit keer veerkracht. In de 18de minuut werd een met veel gevoel gegeven voorzet van Pim op fraaie wijze in de verre hoek binnen geknipt door Marvin.

Lang konden we niet genieten van deze stand want 2 minuten later was het weer gelijk. Een heerlijke (ere wie ere toe komt, hoe pijnlijk het ook kan zijn) actie van de spits zorgde voor de 1-2. Ook deze stand verdween al snel van het bord. Rob vond Marvin bij de 2de paal en zo’n kans moet je Marvin niet geven. Voor open goal werd eenvoudig de gelijkmaker binnen getikt. Tot aan de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. SAB had veelal de bal, werd met enige regelmaat gevaarlijk maar tot scoren kwam iemand.

In de rust werd de hardwerkende Sven vervangen door Dennis. Iets meer snelheid in de voorhoede in de hoop er met counters vandoor te gaan met de overwinning. De grootste kansen bleven voor SAB, waarvan de grootste ontstond na een ongelukkig actie van Karel. Door zijn overtreding in eigen 16 mocht SAB vanaf 11 meter aanleggen. Gelukkig hebben wij Gijs tussen de palen staan waardoor het 2-2 bleef.

In blessuretijd kregen beide teams nog de kans om er met 3 punten vandoor te gaan. Eerst moest Gijs reddend optreden, in de tegenstoot krijg Jasper nog een redelijke kans om te scoren. Jammer genoeg ging zijn poging voorlangs waardoor de 2-2 op het scorebord bleef staan. Door het gelijke spel zijn we van de hatelijke 0 af en kunnen we met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd der wedstrijden.

 

 

 

Deel dit bericht op social media