Wernhout JO19 bekert verder!

Kort na de start van de 2e competitiehelft stond er voor veel teams uit de competitie al een rustweekend op het programma. Voor de mannen van Wernhout gold dit echter niet, zij konden vol aan de bak tijdens de kwartfinale van de beker. Deze werd behaald na in de groepsfase met 10-0 en 1-5 te winnen van respectievelijk Zundert en SAB, en met 1-1 gelijk te spelen tegen JEKA. In de volgende ronde werd NSV thuis nog met 2-0 verslagen, hierna werd Wernhout met enig fortuin automatisch geplaatst voor de kwartfinale door een ronde vrijgeloot te worden.

Tegenstander van vandaag was Neerlandia’31 JO19-1, een team dat bovenin de 4e klasse meedraait. Wel versloegen zij al enkele tegenstanders waar wij het in de (vorige) competitie(s) lastig tegen hebben gehad. Makkelijk zou het dus vandaag zeker niet worden. Tijdens de warming-up had het redelijk nieuwe kunstgras van Neerlandia een groot aandeel in de gespreksstof. Niet alleen omdat het een soort grote schoenborstel was waardoor de bal erg raar leek te rollen/ drijven, maar ook belangrijke vragen over kunstgras in het algemeen werden gesteld en beantwoord. Zo vroeg Sven zich hardop af of kunstgras nu eigenlijk groeide of niet, tot een soort van opluchting van de mensen die zijn vraag hoorden, kwam hij gelukkig zelf na een aantal seconden al met het antwoord.

Onder een heerlijk lentezonnetje werd er om half 3 afgetrapt in Dorst. Meteen vanaf het begin lieten beide teams zien vandaag niet te willen verliezen. Van beide kanten werd er aanvallend gestart en het spel golfde meteen snel op en neer. Voor Wernhout leverde dit in de 2e minuut, uit een vrije trap, al een grote kans op. Gijs domen kon bij de 2e paal inkoppen, helaas stond de keeper precies op de juiste plek. Zo was het eerste wapenfeit daar en beloofde het een uiterst vermakelijke wedstrijd te worden. Na 5 minuten leek Hein al op weg naar de 0-1, helaas werd hij net voor de 16 onderuit gehaald en werd de vrije trap die hierop volgde over geschoten. Na 20 minuten leek de Wernhoutse verdediging de concentratie even kwijt. Een middenvelder van Neerlandia kon zo doorlopen en tot een schot komen. Gelukkig raakte hij de lat, maar gewaarschuwd waren we zeker. Wernhout speelde voetballend gezien een van de beste wedstrijden dit jaar, dit leidde in de 30e minuut tot de 0-1. Gijs ontving de bal en zag de loopactie van Hein, met een goede steekpass zette hij Hein voor de keeper. Hein wist hier wel raad mee en schoot de bal tegen de touwen. Na dit moment pakte Wernhout vol het initiatief in de wedstrijd. Neerlandia kwam er niet meer aan te pas. Het goede voetbal dat Wernhout liet zien werd nogmaals beloond. Na een combinatie over meerdere schijven op het middenveld werd Hein gevonden. Jurre die op snelheid de 16 in liep werd aangespeeld en wist de 0-2 op het scorebord te laten verschijnen. Hierna leek er dus even geen vuiltje meer aan de lucht voor Wernhout. Deze gedachte was echter helaas van korte duur. Meteen na de 0-2 werd de onze verdediging verrast door een flitsende actie en een schot in de korte hoek, 1-2.

Wernhout liet zich hier niet door van de wijs brengen en pakte meteen het goede spel weer op. Waar Gijs aan het begin van de wedstrijd zijn kopbal nog gevangen zag worden door de keeper, kopte hij net voor rust op vrijwel identieke wijze wel raak. Zo maakte hij de voorsprong weer wat aangenamer. De kopjes bij Neerlandia leken wat te gaan hangen en doordat Jurre meteen na de goal fel druk zette en de bal veroverde, wist hij Gijs een schietkans op randje 16 op te leggen. Deze twijfelde niet en schoot feilloos raak. Zo beloonde Wernhout haar goede spel en stond het bij rust met 1-4 voor.

Waar het eerder dit seizoen vaak leek alsof Wernhout even wakker geschud moest worden in de rust om een betere 2e helft te laten zien, werd er vandaag vooral met lovende woorden gesproken over het spel. Als dit vast werd gehouden zouden de meegereisde supporters nog wel eens getrakteerd kunnen worden op een aantal mooie doelpunten. Het gevoel was goed en dit was meteen na de aftrap van de 2e helft terug te zien in een doelpunt. Carlo zet vanaf rechts laag voor op Hein, deze rond fraai af en zo lijkt de overwinning toch echt al wel een feit. Dit lijkt ertoe te leiden dat Wernhout het wel mooi vind zo. Meteen na de goal weet Neerlandia onverwacht de 2-5 te scoren. Hierna neemt het tempo wat af en komt Neerlandia, ondanks de stand, langzaam maar zeker weer wat beter in de wedstrijd. Maar echt in de problemen komt Wernhout eigenlijk geen moment, zeker niet nadat Hein ook nog 2-6 maakt. Wernhout geeft Neerlandia wel nog een goaltje cadeau. Bram Domen maakt een van de lompere (zo niet de lompste) overtredingen dit seizoen. Nadat de bal al een seconde of 3 voorbij hem was gespeeld, stak hij zijn been nog uit en ging zijn tegenstander hier overheen. De penalty die hierop volgde werd omgezet in de 3-6. Meteen hierna word het ook nog 4-6. Hierna word van beide kanten eigenlijk niks meer gecreëerd, tot Gijs het in de laatste minuut weer op zijn heupen krijgt. Met een aantal kapbewegingen draait hij zijn tegenstander dol en schiet de bal fraai binnen in de korte hoek. Zo brengt hij de eindstand op 4-7.

Wernhout wint dus al met al verdiend van Neerlandia en bekert verder. Wie de volgende tegenstander zal zijn blijft nog even afwachten, maar het zal er zeker niet makkelijker op worden. Maar wanneer Wernhout de combinatie van het voor elkaar blijven vechten, en het goede voetbal dat vandaag te zien was kan blijven combineren, hoeft er voor volgende tegenstanders zeker niet gevreesd te worden en kan er gehoopt blijven worden op een mooi einde van dit bekertoernooi. Wederom willen we alle support bedanken en uitnodigen om ons de komende wedstrijden weer aan de overwinning te helpen.

Deel dit bericht op social media