Wernhout JO19 behaalt best wel goed resultaat

Na de goede resultaten van de 2 laatste weken mochten we tegen uit tegen Unitas proberen om de stijgende lijn door te zetten. Bij een overwinning zouden we op gelijke hoogte komen met Unitas en definitief aanhaken in de middenmoot. Onder het mom, 1 team 1 taak, gingen we op jacht naar de 3 best wel belangrijke punten.

Onder best wel koude omstandigheden (paar graden boven 0) werd er best wel laat afgetrapt (16:00) nadat we een best wel korte warming-up achter de rug hadden. Normaal gesproken beginnen we rond deze tijd al bijna aan de derde helft, nu moesten we nog beginnen.

Met een ongewijzigde basis en een best wel volle bank speelden we op een best wel hard kunstgrasveld. Best snel bleek al dat er wel iets te halen viel. Ondanks dat we niet gewend zijn om op kunstgras te spelen waren we hier best snel aan gewend en creƫerden we best wel wat kansen. Zoals wel vaker dit seizoen vergaten we onszelf te belonen waardoor de 0-0 best lang op het scorebord bleef.

Aan de kant werd de ongeschreven voetbalwet al besproken Als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander het wel. Juist op dat moment (rond de 35ste minuut) kwamen we op de best wel verdiende voorsprong door een best wel mooie treffer van Jasper. Onze Captain kreeg van best wel dichtbij een niet te missen kans en maakte deze best wel mooi af. Tot aan de rust verzuimden we om verder uit te lopen waardoor we met de best wel magere stand van 0-1 gingen rusten.

In de tweede helft was het best wel donker waardoor we onder kunstlicht verder speelden. Misschien lag het hier aan dat we na rust best slecht uit de startblokken kwamen. Waar we voor rust best wel goed voetbalden was het in de beginfase na rust niet best. Best wel snel waren we de grip op de wedstrijd kwijt en kwamen we onder druk te staan. In de 55ste minuut kreeg een speler van Unitas alle tijd van de wereld om op te stomen en af te ronden. Best wel zuur dat een goede helft zo snel teniet gedaan wordt.

Gelukkig pakten we het hierna best aardig op. Het niveau van de eerste helft werd niet gehaald maar de strijd kwam terug en bij vlagen werden we best wel gevaarlijk. In de 72ste minuut kregen we een vrije trap die van best ver de 16 in geslingerd werd. Marvin stond best wel vrij, bleef best wel rustig en zorgde voor de 1-2 voorsprong.

Kort hierna kreeg de ingevallen Vince een gele kaart voor een overtreding bij de middenlijn waardoor we 10 minuten met 10 man kwamen te staan. Ondanks het mannetje minder kwamen we zelden in de problemen. Met iets meer scherpte hadden we de 1-3 kunnen maken maar zover kwam het niet.

Na iets meer dan 90 minuten gespeeld te hebben floot de goede scheidsrechter af en waren de punten binnen. Door de overwinning zijn we gestegen naar de 7de plaats. Na 8 wedstrijden (waarvan 6 uitwedstrijden) staan we op 9 punten.

Deel dit bericht op social media