Wernhout JO19 in de 2e helft over TSV Gudok heen

Zaterdag 9 februari werd de 2e seizoenshelft hervat met een nieuwe halve competitie. Aan de manschappen van Wernhout dus de mogelijkheid om de competitie met een goed gevoel te beginnen. De tegenstander deze dag was Gloria-UC, waar we in de eerste halve competitie van dit jaar nipt van verloren. Tijd voor revanche dus. Dit bleek echter niet helemaal door te dringen, want zowel de voorbereiding op de wedstrijd, als de wedstrijd zelf, waren van bedroevend niveau. Wegens omstandigheden ontbreekt een uitgebreid verslag van deze wedstrijd. Er werd in ieder geval met 1-2 verloren en zo startte de competitie niet zoals gehoopt.

Een week later volgde de volgende wedstrijd. Uit naar TSV Gudok in Tilburg. De taak die Wernhout moest vervullen was duidelijk. De slechte start van de competitie moest omgezet worden in een positief vervolg, om zo toch vanaf begin af aan mee te blijven draaien voor de bovenste plekken op de ranglijst.

Een paar minuten over 3 werd er afgetrapt op een van de kunstgrasvelden van sportpark Dalem Zuid. Meteen vanaf het begin was er weinig beleving te bekennen. Er werd slecht gevoetbald en duels werden niet gewonnen. Hierdoor kwam Wernhout meteen onder druk te staan. Tegen het beeld van de beginfase van de wedstrijd in, wist Wernhout toch al snel een doelpunt te maken. Hein zette een actie in op de linkerkant, gaf laag voor op Jurre, deze kon makkelijk binnentikken. 0-1. Je zou denken dat Wernhout hierdoor misschien wat meer vertrouwen zou krijgen en beter in de wedstrijd zou komen, dit was helaas niet het geval. Gudok bleef Wernhout onder druk zetten en Wernhout kwam er voetballend niet aan te pas. Nadat Gudok al een aantal keer lichtjes op de deur had geklopt, was het in de 15e minuut dan toch raak. Een bal werd hoog over de Wernhoutse defensie gespeeld naar de Tilburgse spits. Deze haalde vernietigend uit, onhoudbaar voor Jan, 1-1. Wernhout blijft hierna de onderliggende partij maar weet een aantal keer redelijk gevaarlijk te worden vanaf de links en rechtsbuiten, helaas levert dit geen doelpunten op. Goals vallen wel aan de kant van TSV Gudok, ze weten uit te lopen tot 1-3. Als er niet meer strijd geleverd gaat worden ziet het er deze middag vrij kansloos uit voor Wernhout.  In de 40e minuut vind echter het hoogtepunt van de wedstrijd plaats. Met een schitterende goal, die de wedstrijd, maar ook Wernhout zeker niet verdient. Hein word door de lucht aangespeeld, neemt aan en lepelt de bal met links uit de lucht over de keeper. Deze goal zet Wernhout vlak voor rust op 2-3. Niet veel later krijgt Gijs ook nog een grote kans op 3-3. Hij krijgt de bal uit de kluts op een meter of 5 van de goal voor zijn voeten, maar mede doordat de verdediging van Gudok er kort op zat ging zijn schot over.

Na rust leek Wernhout wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, duels werden gewonnen en er werd meer voor elkaar gestreden. Dit leverde al vroeg in de 2e helft een corner op. Deze belandde bij de 2e paal voor de voeten van Sven. Hij bewaarde het overzicht en wist Carlo te vinden, deze rondde beheerst af. 3-3! Hierna werd het steeds meer een echte wedstrijd. Voetballend was het van beide kanten nog steeds niet best, maar er werden felle duels gespeeld. Waarbij Wernhout steeds net iets attenter was. In minuut 70 ongeveer werd Jurre aan de linkerkant gevonden, hij ging binnen de 16 de combinatie aan met Sven en kreeg de bal terug. Net voordat hij het balletje in de verre hoek wilde plaatsen werd hij onderuitgehaald. Penalty! De druk lag op Carlo’s schouders, maar dit leek hem niet zoveel te doen. Hij schoot zijn penalty prima binnen en wist zo de stand naar 3-4 te brengen. Dit was tevens de eindstand.

Voetballend hebben we Wernhout dus zeker wel eens beter gezien. En ook op basis van de inzet die de eerste helft te zien was verdiende we het zeker niet deze wedstrijd te winnen. Maar op basis van de bereidheid om voor elkaar te vechten in de 2e helft, is de overwinning verdient uit het vuur gesleept. Volgende week wacht de kwartfinale van de beker. Neerlandia’31 JO19-1 is dan de tegenstander. Als we het op kunnen brengen om de hele wedstrijd zoals de 2e helft te voetballen zou een halve finaleplaats zomaar werkelijkheid kunnen worden. Maar daarvoor kunnen we wederom alle support goed gebruiken. Bij deze bent u dus allen weer uitgenodigd om in grote getalen mee te reizen naar Dorst, om de jongens naar de overwinning te slepen.

Deel dit bericht op social media