Wernhout JO19-1 wint lastige uitwedstrijd tegen JEKA JO19-3

Op zaterdag 6 april stond de uitwedstrijd tegen JEKA JO19-3 op het programma. Volgens Jan een vereniging met bijna net zoveel leden als inwoners in Wernhout. Dit werd alweer de 3e keer dit seizoen dat we naar sportpark Tussen de Leijen waren afgereisd. Voor de Wernhoutse mannen begint het dus als bekend terrein te voelen. Voor de warming-up werd eerst de pasjescontrole uitgevoerd in de kleedkamer. Hierbij werd opgemerkt dat Sven toch wel een nieuwe foto moest gaan gebruiken voor zijn spelerspas, want deze was echt al heel oud en we konden een nieuwe speler verwelkomen, ‘Henk’ Roelands. Terug naar de warming-up, door de drukte op de vereniging was er helaas niet veel ruimte op het sportpark om de voorbereiding in te zetten. Achter de kleedkamers was een klein intrapveldje waar eigenlijk niet eens genoeg plek was voor 1 team. Wernhout JO19-1 is de beroerdste niet en begon vol enthousiasme aan de warming-up. Toen hier echter nog 2 teams bijkwamen om ook hun warming-up te gaan doen werd het wel heel gezellig. Toen de wedstrijd voor onze wedstrijd was gedaan, werd er verhuisd en nog snel afgewerkt op het ku(ns)tgras, waar om 15.00 werd afgetrapt.

Dat de voorbereiding niet ideaal was voor Wernhout was duidelijk te merken aan het begin van de wedstrijd. JEKA kreeg 3 goede mogelijkheden om de score te openen. 2 keer was Jan de sta in de weg en 1 keer werd de bal voorlangs geschoten. Dit was een soort wake-up-call voor de Wernhoutse 11, want er werd beter gevoetbald en er kwamen kansen voor Gino en Gijs waarbij de keeper goed opgesteld stond en Carlo en Jurre waarbij de goal (en zelfs het vangnet) niet groot genoeg was. JEKA bleef daarentegen wel gevaarlijk op de counter, waarbij Bram zijn handen vol had aan de grote en fysiek sterke aanvalsleider. In de 30e minuut had het meegereisde Wernhout publiek reden tot juichen. Hein had de bal op het middenveld en zag een soort van ‘loopactie’ van Karsten. Deze ontving de bal en ronde koelbloedig af, 0-1! Helaas was het in 32e minuut weer gelijk. De linksbuiten van JEKA zette een actie in en trok de aandacht van 3 Wernhoutse verdedigers naar zich toe. Hierdoor kon hij een teamgenoot helemaal vrij voor Jan zetten en deze rondde, door tegen zijn eigen standbeen aan te schieten (bewust of niet), beheerst af, 1-1. JEKA kwam beter in het spel, maar het restant van de 1e helft waren een geen grote kansen meer te benoemen.

In de rust werd verteld dat er wel wat mannelijker gevoetbald mocht worden. JEKA was een team met grote en fysiek sterke spelers. Doordat bij ons Joep afwezig was vanwege een weekendje weg, mistte Wernhout flink wat body. Andere spelers moesten deze rol dus overnemen, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Met een flinke slok ranja achter de kiezen was het de taak aan Wernhout om de overwinning in de 2e helft over de streep te trekken om zo ook de kans op het kampioenschap in leven te houden!

Het was in het begin van de 2e helft al snel raak. In de 52e minuut werd Jurre diep gestuurd door Carlo. Jurre schoot de bal beheerst langs de Jekiaanse goalie, 1-2! Helaas werd er bij de aftrap die daarop volgde niet goed opgelet. De rechtsbuiten kon de achterlijn halen en de bal voorgeven op de spits die helemaal vrijstond in de 16. Hierdoor was het 1 minuut later weer 2-2. In de 56e minuut was het echter alweer raak voor Wernhout! Jurre en Gijs gingen een combinatie aan in de 16 en Jurre legde de bal voor op Gino, welke eenvoudig binnen kon tikken, 2-3! Hierna werd Gino gewisseld voor Sven en laatstgenoemde kreeg direct een grote kans op aangeven van Hein. Sven zijn schot werd echter geblokt en ging over. 10 minuten later mocht Rob aanleggen voor een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet leidde tot een grabbelende keeper waardoor Gijs de bal kon voorgeven op een geheel vrijstaande Carlo. Carlo tikte eenvoudig binnen, maar de goal werd helaas afgekeurd door de goed fluitende leidsman vanwege een overtreding op de keeper. Hierdoor bleef de wedstrijd nog spannend, want zowel de gelijkmaker als 2-4 konden zomaar vallen. Aan de spanning kwam een eind toen Rob in de 73e minuut mocht aanleggen voor een vrije trap op de rand van de 16. Zijn ‘panenka’ vrije trap (à la Messi tegen Espanyol, maar dan nog langzamer) ging via de keeper tegen de paal de goal in, 2-4! Helaas kwam de spanning weer terug in de wedstrijd toen JEKA de 3-4 maakte. De aanvaller kon geheel vrij binnenschieten via de voet van Jan, welke de bal laat zag aankomen door een hele hoop Wernhoutse benen. Wederom 5 minuten later (het tempo zat er lekker in) kreeg Wernhout een penalty toen Jurre werd gevloerd in de 16. Deze penalty werd door Carlo omgezet in een doelpunt, 3-5! Hierdoor kon Wernhout de wedstrijd comfortabel uitspelen en de 4e overwinning van de 2e seizoenshelft werd behaald!

Wernhout speelde wellicht niet tegen de best voetballende tegenstander dit seizoen, maar het was wel een van de lastigste wedstrijden tot nu toe door het fysieke spel en de niet ideale ondergrond. Door de overwinning vandaag op JEKA JO19-3 blijft Wernhout meedraaien om het kampioenschap. Momenteel staan we op de 2e plaats met 1 punt achter SC ’t Zand (14 punten t.o.v. 13 punten). Zaterdag 13 april staat de lastige thuiswedstrijd tegen RFC JO19-2 (5e met 12 punten) op het programma en om de titeldroom in leven te houden zal ook deze wedstrijd gewonnen moeten worden. We hopen natuurlijk hierbij op de steun van het Wernhoutse publiek waar we al heel het seizoen op kunnen rekenen. Tot volgende week!

Deel dit bericht op social media