Wernhout JO19-1 speelt gelijk tegen koploper DIA

Na 3 wedstrijden is Wernhout JO19-1 nog steeds ongeslagen, maar vandaag (zaterdag 13 oktober) komt er een tegenstander van formaat op bezoek: DIA JO19-2, oftewel de (gedeeld) koploper. Waar Wernhout nog ongeslagen is met 7 punten uit drie wedstrijden heeft DIA nog geen puntenverlies geleden. Wernhout JO19-1 kan zich dus gaan opmaken voor een lastige nazomermiddag waar veel strijd en goed voetbal nodig zullen zijn. Om half 3 werd er, onder aanwezigheid van veel supporters, afgetrapt op Sportpark v.v. Wernhout.

Aan het begin van de wedstrijd waren kansen schaars te noemen. Er werd namelijk niet veel gecreëerd en beide partijen leken nerveus te zijn voor wat er op het spel stond. Wernhout kon wellicht de nieuwe koploper worden en DIA zou de voorsprong op de Wernhout kunnen uitbreiden. Na dit timide begin werd de wedstrijd in de 10e minuut opengebroken door een, helaas voor Wernhout, prachtige goal van DIA. Een afvallende bal werd een paar meter buiten de 16 door een speler van DIA vol op de pantoffel genomen en deze bal vloog vervolgens in de winkelhaak. Jan kansloos, DIA 0-1 voor. Door dit zondagsschot op de zaterdagmiddag leek Wernhout als het ware wakker geschud en begon het beter te voetballen. Met name Jurre was gevaarlijk op de rechterflank en werd vaak de ruimte in gestuurd om het zo de verdediging van DIA lastig te maken. Tot grote kansen kwam dit echter niet, want de verdediging van DIA stond goed opgesteld, tot de 35e minuut… Jurre werd wederom diep gestuurd, ontdeed zich van twee tegenstanders en kon de bal langs de goalie van DIA schuiven, 1-1! Door deze treffer net voor de rust ging Wernhout met een goed gevoel thee drinken en moest het proberen om een extra goal te maken, zodat de drie punten in Wernhout zouden blijven.

In de 2e helft waren de kansen wederom schaars en werd er vaak op het scherpst van de snede gespeeld. Dit waren vaak harde, maar zeker faire duels. Er werd mannelijk gevoetbald waarbij er geknokt werd voor iedere meter. Uiteindelijk was de grootste kans nog voor een speler van DIA die de bal uit een corner op het doel kopte. Jan kon deze bal met een katachtige reflex, en met behulp van de lat, over het doel werken. De Wernhoutse 11 kon helaas geen vuist meer maken om grote kansen te forceren, dus bleef de ruststand op het scorebord staan, 1-1.

Wernhout JO19-1 kan terugkijken op een wedstrijd waar niet altijd het beste voetbal werd gespeeld, maar ook zeker naar wedstrijd waar veel strijdlust is geleverd en waar iedereen bereid was om een stapje extra voor elkaar te zetten. De eindstand is dan ook terecht te noemen en de strijdlust tegen DIA is ook zeker nodig voor de volgende wedstrijd. Dan zal er worden aangetreden voor de volgende bekerronde tegen NSV JO19-1. Om half 2 wordt er afgetrapt op Sportpark v.v. Wernhout en we heten u allen weer van harte welkom!

Deel dit bericht op social media