Wernhout JO19-1 pakt op de valreep een punt in ’s-Heer Arendskerke

Na het goede begin van de competitie met de thuisoverwinning op Cluzona JO19-1 vorige week mocht Wernhout JO19-1 zich ditmaal opmaken voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. ’s-Heer Arendskerke JO19-1 is de tegenstander en dit team had de eerste wedstrijd met 7-1 gewonnen en is daarmee koploper. Wernhout kon zich dus opmaken voor een pittige wedstrijd. Met name ook omdat er vroeg gevoetbald moest worden, want om 10.00 zou er worden afgetrapt, dus om 08.00 werd er verzameld. Voor Carlo was dit echter iets te vroeg. Hij lag namelijk iets te lang te dromen en was daarmee 5 minuten later, dus de boetepot kon weer worden gespekt. Vanwege de grote afstand die gereden moest worden werd er halverwege een tussenstop ingepland bij een tankstation. Hier konden de spelers die geen tijd hadden om te ontbijten wat eten en/of drinken kopen. Sven had daarentegen zin in een Mexicano, maar werd er gelukkig op geattendeerd dat dit misschien niet zo’n verstandige versnapering is, net voor een voetbalwedstrijd. Hij zag dit gelukkig zelf ook in en nam vervolgens een broodje carpaccio. Enfin, eenmaal aangekomen in s’-Heer Arendskerke begon Wernhout aan de warming-up en deze zag er gemotiveerd uit. De mannen hadden zin om een potje te ballen en er waren zelfs supporters meegekomen uit Wernhout die ook vroeg waren opgestaan om de reis naar Zeeland af te leggen, hulde! Met de volgende opstelling werd er afgetrapt: Jan in de goal, Stef Broosus, Joep, Alex en Stef de Bakker in de verdediging, Axel Parol, Hein en Carlo op het middenveld, Sergio, Sven en Jurre in de aanval, Karsten en Bram op de bank en Axel van Opstal en Wilco zijn nog geblesseerd, dus namen ook plaats op de bank.

Wernhout begon sterk aan de wedstrijd. In het begin waren beide teams elkaar aan het aftasten om te kijken waar ieders sterke en zwakke punten lagen. Wernhout nam hier echter de overhand in en zette goed druk op de Zeeuwen om zo fouten te forceren. Dit leidde ook tot enkele corners in Wernhouts voordeel. Een van deze corners werd door Jurre ingedraaid, Joep kon de bal inkoppen, maar deze inzet werd gekeerd door de keeper met een goede reflex. Gelukkig was Sven er als de kippen bij om de rebound binnen te werken, 0-1! Na deze voorsprong zakte het niveau bij Wernhout naar beneden. Er werd slordiger gespeeld en ’s-Heer Arendskerke kwam beter in de wedstrijd. Dit leidde dan ook tot de 1-1, waarbij een bal kon worden teruggelegd ter hoogte van de 16 en Jan werd verschalkt met een lage schuiver. Wernhout stond erbij en keek ernaar. Er moest na deze goal ook noodgedwongen gewisseld worden, want Joep, nog niet helemaal hersteld van zijn rugblessure, kon niet verder en werd vervangen door Bram. ’s-Heer Arendskerke bleef na de gelijkmaker de bovenliggende partij en door slordigheden in de Wernhoutse opbouw kregen ze grote kansen. Gelukkig konden Jan en Stef de Bakker redding brengen, waardoor met een 1-1 stand de rust werd opgezocht.

Wernhout begon, onder regenachtige omstandigheden, desastreus aan de 2e helft. Binnen 10 minuten stond het met 3-1 achter. Er werd niet scherp verdedigd en hierdoor kon een Zeeuwse aanvaller een dieptebal op waarde inschatten en Jan kansloos laten door de bal langs hem te schieten, 2-1. Niet veel later kreeg Wernhout een vrije trap tegen, net buiten de 16. Deze vrije trap werd ingedraaid en kon vervolgens helemaal vrij worden ingeschoten, 3-1. ’s-Heer Arendskerke bleef de boventoon voeren en Jan hield ons op de been door een vrije trap te keren. Vervolgens ging de Zeeuwse storm letterlijk en figuurlijk liggen en Wernhout kwam beter in de wedstrijd. De spelers gingen voor elkaar knokken en er werd gestreden voor iedere meter. Dit leidde tot veel glijpartijen door het gladde veld, Sven lag een aantal keer gestrekt op het veld, maar ook tot de aansluitingstreffer. Hein stuurde in de 75e minuut Jurre diep en hij geeft vervolgens laag voor op Karsten. Laatstgenoemde hoefde de bal alleen nog maar de bal binnen te lopen, 3-2! Wernhout ging vervolgens alles op alles spelen om de gelijkmaker te forceren. Alex ging mee op het middenveld voetballen en Hein ging als tweede spits fungeren. In de 80e minuut kreeg Wernhout echter de deksel op de neus. Door het aanvallende spel stonden veel mensen voor de bal en ’s-Heer Arendskerke maakte hier gebruik van door te counteren uit een Wernhoutse vrije trap. De Zeeuwse aanvaller werd, al dan niet in buitenspelpositie, aangespeeld en kon de bal vervolgens langs Jan in de goal schieten, 4-2. Voor veel teams zou dit de nekslag zijn geweest, maar Wernhout gaf niet op. Het bleef alles op de aanval gooien. In de 85e minuut gaf Alex de bal diep op Jurre. Hij kon wederom de bal laag voorgeven en Hein kon de bal binnenschieten, 4-3! Wernhout maakte tempo, want er was nog genoeg tijd om de gelijkmaker te forceren. In de 90e minuut kreeg Carlo in kansrijke positie de bal aangespeeld van Jurre. Via een carambole kon hij de bal binnenschieten en de 4-4 aantekenen! De ontlading bij de spelers, bank en supporters was groot. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg Wernhout zelfs nog de kans op de 4-5, maar Sven schoot helaas net naast.

Zo eindigt deze spannende wedstrijd in een 4-4 eindstand. Wernhout JO19-1 heeft tijdens deze wedstrijd goede fases afgewisseld met mindere fases, maar desalniettemin gevochten voor een punt en deze terecht gewonnen. Na de wedstrijd werd de vrije middag besteed aan het bezoeken van Goes. Eerst werd er smakelijk geluncht bij brasserie de Bult en werd er nog wat gedronken bij café Nationaal. Wernhout kent dus met 4 punten uit 2 wedstrijden een goede start in de competitie. De volgende tegenstander is Yerseke JO19-1. Deze ploeg vinden we terug op plaats 9 met 1 punt uit 2 wedstrijden. Om de goede start een vervolg te geven zal ook deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Om 14.30 wordt er afgetrapt op Sportpark V.V. Wernhout, dus graag tot dan!

Deel dit bericht op social media