Meer nieuws

Wernhout JO19-1 pakt belangrijke strohalm en verslaat Gilze

Zaterdag 11 mei was het weer tijd voor een potje voetbal. Op een zonnige zaterdagmiddag stond voor Wernhout JO19-1 de wedstrijd tegen Gilze JO19-2 op het programma. Gilze is een tegenstander die van teams heeft gewonnen die bovenin meedraaien, zoals RFC en Bavel, maar heeft verloren van lager geklasseerde tegenstanders zoals Chaam en Baronie. Gilze is daarom een middenmoter die zeker niet onderschat mag worden. Niets minder dan 3 punten is de boodschap voor Wernhout! Zo kunnen naaste belagers SC ’t Zand en JEKA op 2 en 3 punten worden gehouden. Dat deze wedstrijd dus een zekere lading met zich meebrengt, was niet bij iedereen te merken. Bram was zijn voetbalschoenen vergeten en de rest van Wernhout ging rustig aan omkleden. Daarnaast was de warming-up ook niet heel energiek, dus hopelijk spaarden de mannen hun energie voor de wedstrijd.

Dit laatste was helaas niet het geval. Wernhout begon slecht aan de wedstrijd en Gilze had de overhand. De eerste speldenprikjes waren dan ook van de kant van Gilze, maar deze werden onschadelijk gemaakt door Jan of werden naast geschoten. Aan Wernhoutse kant viel Bram al snel uit met een hamstringblessure, dus Sven moest al snel zijn opwachting in de spits maken. Hein schoof daardoor terug naar zijn vertrouwde plek op het middenveld en Wilco zakte terug naar de linksbackpositie. Deze gedwongen wissel leidde helaas niet tot het gewenste effect, want Gilze bleef de betere partij. Dit leidde dan ook tot de 0-1. Een slecht voorgegeven corner kan laag worden binnengeschoten door een speler van Gilze die vogelvrij stond. De dekking van Wernhout liet dus te wensen over. Deze tegentreffer was helaas geen wake-up-call voor Wernhout. Jan moest nog enkele keren handelend optreden om de 0-2 te voorkomen. Wernhout was daarentegen op het einde van de 1e helft dichtbij de gelijkmaker door onze eigen Iniesta (Carlo), maar zijn vrije trap werd gestopt door de goalie van Gilze. Wernhout ging dus met een achterstand de rust in.

Het was verdacht stil in de kleedkamer tijdens de rust. De achterstand, wat deze seizoenshelft nog niet vaak is meegemaakt, hakte erin bij de spelers. Het slechte spel van de 1e helft moest sterk verbeterd worden, mocht Wernhout nog aanspraak willen maken op de overwinning en het behouden van de koppositie. Met een flinke motivatiepreek van de leiders en spelers onderling werd Wernhout opgepept om de rug te rechten en de 3 punten op Wernhout te houden.

Hoe slecht Wernhout de 1e helft speelde, zo goed waren de eerste 20 minuten van de 2e helft. Binnen 5 minuten viel de gelijkmaker binnen. Een kopbal van Gijs werd gepakt door de keeper, maar Karsten, ingevallen voor Sven, was er als de kippen bij om de rebound met buitenkant rechts, acrobatisch binnen te tikken, 1-1! Een tiental minuten later werd Jurre op snelheid diep gestuurd door een lange bal van Gijs op maat. Jurre liet de bal een keer stuiteren en wipte daarna de bal in een keer over de keeper, 2-1! Wernhout had dus binnen 20 minuten door achterstand omgebogen in een voorsprong. Het restant van de wedstrijd werd uitgespeeld en door samen voor elkaar te knokken werden de 3 punten over de streep getrokken.

Wernhout heeft dus 3 punten kunnen toevoegen en behoud de koppositie. SC ’t Zand en JEKA hebben beide ook gewonnen dus het gat blijft 2 en 3 punten. Volgende week zaterdag, 18 mei, wacht de voorlaatste competitiewedstrijd tegen Bavel JO19-2. Deze ploeg kunnen we terugvinden op de 5e plaats en is dus zeker een gewaagde tegenstander. Het is voor Wernhout belangrijk dat we met name de inzet van de 2e helft tegen Gilze meenemen naar deze wedstrijd. Zo kan ook de wedstrijd tegen Bavel winnend worden afgesloten en blijven de 3 punten op Sportpark v.v. Wernhout. Om 14.30 wordt er afgetrapt, graag tot dan!

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws