Wernhout JO19-1 nog steeds ongeslagen!

Wernhout JO19-1 nog steeds ongeslagen!

 

Met 4 punten uit de eerste 2 wedstrijden was het doel voor Wernhout afgelopen zaterdag duidelijk, winnen. Levi, die de afgelopen 2 weken te laat was, gaf het goede voorbeeld en was als eerste aanwezig in de kantine. Daarnaast scheen het zonnetje en was de temperatuur met zo’n 22 graden zeer aangenaam. kortom: de omstandigheden voor een potje voetbal waren uitstekend! Er werd dus met een goed gevoel afgereisd naar Prinsenbeek voor de wedstrijd tegen Beek-Vooruit.

 

Vanaf de aftrap was er weinig meer over van het goede spel dat Wernhout vorige week tegen Zwaluwe liet zien. Er werd slordig met balbezit omgegaan en Beek-Vooruit wist Wernhout onder druk te zetten. Tot Carlo de bal in de 11e minuut op het randje van de 16 ontving, hij twijfelde niet en wist de keeper te verschalken met een heerlijke stift. Na deze goal verminderde de druk van Beek-Vooruit en wist Wernhout de keeper van de tegenstander nog een aantal keer te testen met wat afstandsschoten, helaas zonder succes. Ook kreeg Jurre nog een grote kans op de 0-2, in een 1-op-1 duel met de keeper redde deze laatstgenoemde echter knap. Een tiental seconden later kreeg Beek-Vooruit een vrije trap op de helft van Wernhout. De bal werd de 16 in geslingerd en werd niet goed weggewerkt. Beek-Vooruit profiteerde hier van en scoorde de 1-1. Wernhout reageerde hierna snel, 1 minuut later lag de bal alweer aan de andere kant in het netje. Oppie draaide goed weg van zijn directe tegenstander en stuurde Jurre diep, deze benutte de kans optimaal, 1-2! Het spel werd er gedurende de eerste helft echter van beide kanten niet beter op, veel slordig balverlies resulteerde in een wedstrijd die eigenlijk niet om aan te zien was. In de 41e minuut scoorde Beek-Vooruit de 2-2 na een goede individuele actie van een van hun middenvelders. Hierbij moet wel vermeld worden dat de verdediging van Wernhout er niet goed uitzag. Wernhout wist net zoals na de eerste tegengoal, het net snel weer te vinden. In de 42e minuut kopte Karsten raak uit een corner, 2-3.

Na enige discussie in de rust werd besloten om de 2e helft aan te treden in een 4-4-2 formatie. Dit zorgde voor beter voetbal en Wernhout werd de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 63e minuut in een schitterende goal. Hein zag ruimte achter de verdediging en zette een loopactie in, Carlo begreep hem perfect en lepelt de bal achter de verdediging waarna Hein met een schitterend lobje de 2-4 op het scorebord zet. De goal kreeg niet alleen de Wernhoutse handen op elkaar, maar ook vanuit de kant van Prinsenbeek werd geapplaudisseerd voor de goal. Een paar minuten later zorgt Rob na een corner die niet goed weg werd gewerkt voor de 2-5. Wernhout blijft goed voetballen en met een paar prachtige acties en grote kansen is de 2e helft een stuk aantrekkelijker dan de 1e. Sven weet de bal nog op de kruising te mikken, maar goals blijven nog een tijdje uit. Tot de 84e minuut. Hein gooit de bal vanaf de zijkant de 16 in en Rob werd heerlijk af met de buitenkant van zijn linkervoet, 2-6! Dit is tevens de eindstand. Wat niet vergeten mag worden is de topprestatie van Levi deze wedstrijd, hij heeft zijn taken als verzorger uitstekend uitgevoerd.

Wernhout weet een erg matige 1e helft dus om te buigen in een prima 2e, waardoor de 2e overwinning van het seizoen binnen is. Volgende week staat de wedstrijd tegen DIA op het programma, op dit moment de nummer 1 op de ranglijst met 2 punten meer dan Wernhout. Bij winst worden goede zaken gedaan en dus kunnen de mannen wederom alle support goed gebruiken!

Deel dit bericht op social media