Wernhout JO19-1 met kater na eerste competitiewedstrijd

Na het bekersucces van Wernhout JO19-1 was het eindelijk tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De mannen van Dirk, Bram en Gijs moesten aantreden tegen SC ’t Zand JO19-2. Een tegenstander waar vorig jaar nog met 5-0 van werd gewonnen, maar aangezien Wernhout met een bijna geheel ander team staat dan vorig jaar, betekent deze uitslag eigenlijk helemaal niets. Om half 2 werd er verzameld op Sportpark VV Wernhout, maar Levi had deze boodschap niet helemaal begrepen, dus de eerste boete voor de pot van het teamuitje was een feit. Onder regenachtige weersomstandigheden werd er begonnen aan de warming-up, waarna ook de teamfoto moest worden gemaakt. Menig speler was dus net voor de wedstrijd nog druk bezig voor de spiegel.

Om 14.30 werd er afgetrapt en de wedstrijd was redelijk in balans. Door het natte en gladde veld probeerde SC ’t Zand met lange ballen in de ruimte achter de verdediging en hun snelheid voorin om het Wernhout lastig te maken. Wernhout hield echter stand en in de 15e minuut resulteerde dit in een uitbraak van Jurre, die werd gelanceerd door Carlo, vervolgens de keeper omspeelde en de bal voor het intikken had. Hij werd echter onderuit gehaald door de keeper, wat resulteerde in een rode kaart voor de goalie van SC ’t Zand en een speler moest dus gaan keepen. Wernhout speelde de resterende 75 minuten met een man meer. Dit geldt echter niet altijd als voordeel. Wernhout had moeite om door de muur van SC ’t Zand te komen en de mannen uit Tilburg loerde juist nog meer op de counter. Dit resulteerde dan ook in kansen over en weer, maar Wernhout was de eerste ploeg die het net liet bollen. Hein schoot de bal met overtuiging langs de keeper/speler in het doel, 1-0! SC ’t Zand leek even aangeslagen door de tegengoal, maar ging daarna weer opzoek naar de gelijkmaker. Een scrimmage voor de goal van Jan, was de inleiding voor de gelijkmaker van SC ’t Zand en net voor rust werd zelfs de 1-2 binnengeschoten.

De mannen van Wernhout gingen teleurgesteld de thee opzoeken. In de rust werd verteld dat ze zeker het koppie niet moesten laten hangen, de kansen zouden namelijk vanzelf wel komen. Daarnaast moesten we zeker de verdedigende taken niet links moest laten liggen, want daar loerde SC ’t Zand namelijk op. Rond de 50e minuut werd het scenario waarop werd gehoopt werkelijkheid. Carlo kon de 2-2 op het scorebord schieten en Wernhout was opzoek naar meer: erop en erover!

Na de gelijkmaker gebeurde er echter iets wat je als voetballiefhebber niet wilt meemaken: de wedstrijd werd in de 70e minuut gestaakt na een tweede rode kaart voor SC ’t Zand. Uiteindelijk is in goed overleg besloten om de wedstrijd af te fluiten met een 2-2 eindstand, om te voorkomen dat deze uit de hand zou lopen.

Zo begon deze herfstachtige middag voor Wernhout JO19-1 dus met een wedstrijd vol strijd en passie, maar eindigde het met een zware kater. Het is dus nu aan Wernhout de taak om deze kater goed te verwerken en volgende week zaterdag om 12.00 tegen Zwaluwe JO19-1 weer dezelfde strijd en passie te laten zien, zodat de 3 punten mee naar huis kunnen worden genomen. Komt dat zien op Sportpark De Kwarrehoek!

Deel dit bericht op social media