Wernhout JO19-1 kampioen!

Zaterdag 25 mei was de dag waar vele spelers naar hebben uitgekeken. De kampioenswedstrijd stond op het programma en Baronie was de tegenstander. Baronie is een team dat we kunnen terugvinden in de middenmoot van de ranglijst. Om het kampioenschap te garanderen waren 3 punten nodig om een onoverbrugbare voorsprong op te bouwen tegen SC ’t Zand. Doordat er dus wel enige druk stond op de spelers waren er van tevoren wel wat zenuwen te merken. Zo wilde Joep en Carlo zonder tas vertrekken, maar kwamen ze daar beide gelukkig nog op tijd achter. Carlo pakte echter de verkeerde tas mee en moest dus de warming-up doen op de schoenen van Rob. Gelukkig hadden de mannen van JO17-1 de tas van Carlo meegenomen naar Breda en hoefde hij alleen maar tijdelijk op andere schoenen te voetballen. Nadat de mannen waren omgekleed in de krappe meer zeer knusse kleedkamer werd de warming-up ingezet. Deze werd, net als tegen Bavel afgelopen dinsdag, goed opgepakt en iedereen leek klaar om de overwinning over de streep te gaan trekken. Om 12.00 werd er afgetrapt op Sportpark De Blauwe Kei en de trouwe Wernhoutse aanhang was er uiteraard ook weer bij om ons naar de overwinning te helpen.

De wedstrijd begon voor Wernhout perfect. Vooraf werd er gezegd om dezelfde tactiek te hanteren als tegen Bavel. Gelijk druk naar voren en zo snel mogelijk scoren. Dit lukte al binnen de 1e minuut. Hein zette een actie in en omspeelde een aantal tegenstanders. Hij speelde vervolgens Karsten in, maar zijn kaats kwam net niet terug bij Hein. Een verdediger van Baronie kon onderscheppen, maar onder druk van Hein schoot hij de bal in eigen goal, 0-1! Wernhout liet het hier niet bij zitten en bleef doordrukken. Dit leidde tot schoten die werden gestopt door de keeper van Baronie of net naast of over gingen. Een van de corners die hieruit kwam, werd door Jurre voorgegeven en door Axel Parol binnengekopt, 0-2! Dit was tevens Axel zijn eerste goal ooit en hij had geen betere moment kunnen kiezen om hem te maken. Nog binnen het kwartier kreeg Wernhout de ideale mogelijkheid om de score uit te breiden. Jurre werd in de 16 van Baronie omver gebeukt en de goed leidende leidsman wees naar de stip, penalty! Voor ons eigen Iniesta is dit tegenwoordig een routineklus geworden en hij zette de 0-3 op het scoreboord. Na deze Wernhoutse wervelstorm kregen we een meer gelijk opgaande wedstrijd. Baronie kwam beter in de wedstrijd en Wernhout kreeg het een stuk lastiger. Met name voorzetten vanaf de flanken waren een plaag voor de Wernhoutse verdediging. Een van deze voorzetten werd dan ook bij de 2e paal binnengekopt, 1-3. Niet veel later werd ook de 2-3 gemaakt door Baronie. Een buitenspeler kon wederom voorgeven, de bal werd niet goed weggewerkt en de aanvaller van Baronie kon vrij binnenwerken. Wernhout snakte naar de rust en gelukkig werd daar niet veel later voor gefloten.

Hoe goed de eerste 20 minuten waren van Wernhout, waarin het misschien wel 6 goals had kunnen maken, zo slecht waren de laatste 20 minuten. In de rust werd verteld dat Wernhout vooral kalm moest blijven en vooral vanuit de eenvoud moest blijven voetballen. Geen onnodige risico’s nemen en zo snel mogelijk de voorsprong uitbouwen.

Het begin van de 2e helft ging gelijk op en kansen waren schaars te noemen. De grootste kans was voor Baronie, maar het schot ging gelukkig via de lat over. Na 20 minuten kon Wernhout gelukkig weer juichen. Jurre was met zijn snelheid weg op de rechterflank en kon voorlangs zijn directe tegenstander kruisen. Zijn lage voorzet werd binnengetikt door Gijs, 2-4! Niet veel later vond een identieke situatie plaats. De onvermoeibare Jurre was wederom zijn tegenstander de snel af en kon voorgeven op de ingevallen Rob. Zijn inzet werd helaas door de keeper op de paal getikt en ging naast. Wernhout bleef op zoek naar de volgende goal. Zo kreeg ook de ingevallen Sven een paar goede mogelijkheden, maar de stond keeper net op juiste plaats om de bal te keren. Niet veel later kon Rob het Wernhoutse publiek toch laten juichen. Gijs werkte de bal weg vanuit de verdediging en deze viel precies achter de verdediging van Baronie. Rob schatte deze bal op waarde en sprintte erachter aan. IJskonijn Rob, bleef kalm en werkte de bal binnen, 2-5! De wedstrijd leek dus gespeeld en de champagneflessen werden al uit de koeling gehaald. Met nog 10 minuten te spelen wist Baronie echter de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Wederom een voorzet kon door de Baronie aanvaller, tussen twee verdedigers, worden binnengekopt, 3-5. 1 minuut later was het zelfs 4-5. Een vrije trap net buiten de 16 werd laag en hard in het hoekje geschoten. De bloeddruk van de Wernhoutse staf en aanhang werd aardig op de proef gesteld, maar gelukkig kon Wernhout de boell achterin op slot houden en werden geen goals meer weggegeven. De scheidsrechter floot af bij een 4-5 eindstand en het feest barste los, Wernhout JO19-1 is kampioen!!!

Wat volgde was een grote uitbarsting van vreugde op het veld en langs de kant. Voor vele spelers was dit namelijk de eerste keer dat ze het kampioenschap konden vieren. De (kinder)champagneflessen werden uitgedeeld en voornamelijk als sproeier gebruikt. Daarnaast hadden de ouders speciale kampioenshirtjes en een echte kampioenschaal laten maken en dit gaf het kampioenschap een extra gouden randje. Na de felicitaties van het bestuur van V.V. Wernhout werden de supporters bedankt die er altijd waren (uit of thuis, zon of regen, goed of slecht voetbal) om Wernhout JO19-1 naar de overwinning te helpen. Nadat de mannen eindelijk klaar waren met douchen werd de reis terug naar Wernhout weer ingezet en in Zundert wachtte nog een extra verassing. Er was namelijk ook nog een platte kar geregeld en de laatste kilometers naar Wernhout werden hiermee afgelegd. Hierdoor was ook heel Zundert op de hoogte van de fantastische prestatie van Wernhout.

Eenmaal aangekomen op Wernhout werd een erehaag gevormd en kon het feest losbarsten. Dit feest werd later ook nog voortgezet bij Kodex Raambergen, maar wat er verder is gebeurd die avond moet ik helaas het antwoord op schuldig blijven.

De volgende dag stond de afsluitingsdag op het programma en de (meeste) mannen kwamen met weinig slaap en een klein beetje hoofdpijn om 12.00 op de voetbal aan voor de penaltybokaal. Karsten werd de winnaar door de penalty’s als beste in te schieten, maar kan helaas de finale niet op zijn naam schrijven. Verder werd Jurre gekozen als speler van het jaar van Wernhout JO19-1 en ook gekozen als jeugdspeler van het jaar van heel de vereniging.

Nu dit geweldige weekend weer ten einde, moet de volle focus op het weekend van zaterdag 1 juni. Dan staat namelijk de bekerfinale tegen SC ’t Zand JO19-3 op het programma. Wernhout heeft het kampioenschap op zijn naam kunnen schrijven en is er nu ook gebrand om de beker ook mee terug naar Wernhout te nemen. Voor SC ’t Zand zal echter hetzelfde gelden, dus er kan gerekend worden op een voetbalwedstrijd vol strijd en passie. Nog een laatste keer vragen we de Wernhoutse aanhang om Wernhout JO19-1 naar de overwinning te juichen om zo het al succesvolle seizoen nog succesvoller te maken. Om 13.00 wordt er afgetrapt op Sportpark De Heikant te Prinsenbeek, graag tot dan!