Wernhout JO19-1 houdt 3 punten met moeite in eigen huis tegen Yerseke JO19-1

Deze zaterdag mochten we aantreden tegen onze Zeeuwse vrienden uit Yerseke, wat voorafgaand 1 punt had verzameld uit 2 wedstrijden.

 

Opstelling:

Jan

Sergio                 Alex                    Pèrol                   Bieke (Bram)

 

Hein

Jurre                  Carlo

 

Karsten                             Sven                                  Bakker

 

Wissels: Stef Broosus en JO17-mannekes Brent en Mart

Geblesseerden: Joep, Axel van Opstal & Wilco

 

De eerste 20 minuten hadden we veel moeite met het spel van Yerseke, dat met een 4 4 2 opstelling speelde. Desondanks leverde dit nog geen kansen op voor beide ploegen. Na de openingsfase kregen we steeds meer grip op de wedstrijd en konden we kansen gaan creëren. Zodoende kreeg Sven een grote kans, maar hij kon deze niet verzilveren. Hierna ging het echter snel en was het wel raak voor Wernhout. Vanuit een lange bal van Alex was Jurre doorgelopen, die de bal via de kluts meekreeg en heel beheerst afrondde, 1-0! Niet veel later was het Bakker die voor de 2-0  zorgde na een goede bal van Jurre. Gelijk hierna zorgde Jurre voor de 3-0 door een afgeslagen bal vanaf randje 16 snoeihard binnen te schieten. Hierdoor mochten we met een mooie en terechte 3-0 voorsprong aan de thee.

 

Na de speech van Dirk, waar werd gezegd dat we moesten blijven voetballen en vooral niet denken dat we er al zijn, begon de tweede helft. Toch lieten we onszelf al snel in de luren leggen door een gretig uit de kleedkamer gekomen Yerseke en moesten we in de 53e minuut toch de 3-1 slikken. Hier waren we even van in de war, zelfs zo erg dat Bieke een vrije trap met links probeerde te nemen met daarop volgend een actie die ik Messi of Ronaldo nog niet zie doen. Hierna was Bakker een beetje gefrustreerd maar de reden hiervoor of de mogelijke dader is niet gevonden. Dit bleef dan ook een groot vraagstuk tijdens de 2e helft. Maar goed, terug naar de wedstrijd, want hierna wisten we onszelf goed te herpakken en zorgde een wereldgoal van Jurre voor de 4-1 in de wedstrijd en opnieuw een marge van 3. Hierna leidde een goede aanval van Wernhout tot een voorzet van Hein op maat voor Karsten en laatstgenoemde kon de 5-1 binnenwerken! Na meer dan een uur voetballen kantelde de wedstrijd en begon Yerseke zich steeds meer voor onze goal te melden. Het duurde daarna ook niet lang voor de 5-2 binnenviel door een goed ingestudeerde vrije trap en in de 80e minuut werd ook nog de 5-3 gescoord door de Zeeuwen. De overwinning is daarna echter niet meer in gevaar geweest en we mogen dus opnieuw 3 punten bijschrijven!

 

De wedstrijd was wisselvallig, maar kende mooie hoogtepunten. De overwinning werd dan ook door de meeste tot in de latere uurtjes gevierd (iets met een tentfeest in België). De eerstvolgende wedstrijd is pas over 3 weken, dus Wernhout JO19-1 heeft tijd om de batterij opnieuw op te laden. Ook dan zal er weer een verre reis gemaakt worden. ST Wolfaartsdijk/Colijnsplaat is dan namelijk de tegenstander en zij hebben tot nu toe 6 punten bij elkaar gevoetbald (4e plaats). Tot dan!

 

Deel dit bericht op social media