Wernhout JO19-1 druipt letterlijk en figuurlijk af in Baarle-Nassau

Na de goede prestatie van vorige week tegen JEKA, had Wernhout JO19-1 afgelopen zaterdag de taak om 3 punten mee te nemen vanuit Sportpark Boschoven te Baarle-Nassau. Tegenstander van vandaag was Gloria-UC JO19-1. Een team dat voor deze wedstrijd 1 plaats onder Wernhout stond met 2 punten minder, dus er kon een gelijk opgaande wedstrijd worden verwacht. Het was wederom een koude, regenachtige zaterdagmiddag, maar voor de vaste supportersschare van de JO19-1 was dit geen reden om niet te komen. Zij waren weer massaal aanwezig om Wernhout naar de overwinning te juichen!

Zoals vooraf werd verwacht waren Wernhout en Gloria in de beginfase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. In een regenachtige 1e helft was het duidelijk dat Gloria een voetballende ploeg is en wilde opbouwen van achteruit. Wernhout zette hier dan ook vroeg druk op om zo fouten te kunnen forceren. Dit lukte een aantal keer via Sven en Karsten, maar tot grote kansen kwam dit helaas niet. De bal werd naast geschoten, de goalie van Gloria zat er goed bij of de aanval miste snelheid waardoor de verdediging deze kon verijdelen. Aan de andere kant was Gloria gevaarlijk met enkele ballen die de diepte in werden gestuurd, maar door het natte veld en een oplettende Jan kon gevaar voor de goal worden voorkomen. Dat het veld nat was en vele spelers niet over ijzeren noppen beschikten was goed zichtbaar. Sven kuste, net als 2 jaar geleden tegen Gloria, ongewild het veld en Hein liet zijn lenigheid zien door een paar spagaten uit te voeren. Helaas voor Wernhout had Gloria dit ook snel in de gaten en kon in de 30e minuut een bal op maat worden gegeven op de rechtsbuiten. Deze snelde op Jan af en kon de bal onder hem doorschuiven, 1-0… Gloria-UC. Wernhout liet zich echter niet van de wijs brengen en ging gelijk opzoek naar de gelijkmaker en deze kwam ook niet veel later. Een vrije trap net buiten de 16-meter aan de rechterkant werd door Jurre ingedraaid en door Joep kiezelhard binnengekopt, 1-1! Na deze gelijkmaker hield Wernhout het heft in handen, maar echte kansen konden niet worden gecreëerd. Wel ontving een speler van Gloria een gele kaart en moest hij 10 minuten vanaf de kant toekijken.

In de 2e helft, toen het eindelijk gestopt was met regenen, ging Wernhout, met een man meer op het veld, op zoek naar de gelijkmaker. Het lukte helaas niet om een vuist te maken en was het juist Gloria die het sterkst uit de kleedkamer kwam. Het duurde dan ook niet lang voordat de 2-1 in het netje lag. Op de rechterkant werd een aanval opgezet en de bal werd met een schuiver in de lange hoek geschoten. Vervolgens mocht Gloria weer verder met 11, dus het werd er niet makkelijker op voor de Wernhoutse 11 (zou je denken). Het tegendeel bleek echter, want Wernhout kon op gelijke hoogte komen door een doelpunt van Gijs. Hij kon een vrije trap van Rob vanaf de linkerkant al vallend binnenkoppen bij de 2e paal. Dit bewijst maar weer is dat het niet persé makkelijker hoeft te zijn om tegen 10 man te voetballen. Hierna kreeg de ingevallen Oppie een goede kans op de 2-3, maar zijn inzet belande op de paal. De rebound was daarna helaas niet besteed aan Rob. Dit kan gezien worden als een kantelpunt in de wedstrijd, want niet veel later kreeg Wernhout een vrije trap tegen op de rand van de 16. Gijs moest namelijk aan de noodrem trekken, nadat de aanvaller door heel de verdediging was geslalomd en anders zo op Jan kon doorlopen. Hij kreeg dan ook een gele kaart en moest 10 minuten aan de kant zitten. Helaas voor Wernhout werd deze vrije trap, welke onderweg van richting werd veranderd, goed ingeschoten waardoor Jan kansloos was, 3-2. Na dit doelpunt maakte Gloria ook nog de 4-2, welke vergelijkbaar was met de 2-1. Aanval vanaf de rechterkant werd met een droge schuiver in de lange hoek langs Jan geschoten. Hierna floot de scheidsrechts voor het einde van de wedstrijd en Wernhout JO19-1 droop, letterlijk en figuurlijk, af.

Na deze pijnlijke nederlaag is Gloria over Wernhout gegaan op de ranglijst, maar Wernhout blijft aansluiting houden met de top. Het gat met nummer 2 DIA bedraagt namelijk maar 2 punten. Het is nu de taak aan Wernhout om te leren van fouten die vandaag gemaakt zijn (voetbalschoenen met ijzeren noppen zijn bijvoorbeeld geen overbodige luxe) en moet het vol met goede moed beginnen aan de volgende wedstrijd thuis tegen JEKA JO19-6 (we staan inderdaad bij twee verschillende JEKA teams in de competitie). Om half 3 wordt er afgetrapt en om de 3 punten op Sportpark v.v. Wernhout te houden kunnen we uw support zoals altijd goed gebruiken, dus graag tot dan!

Deel dit bericht op social media