Wernhout JO19-1 doet zichzelf tekort tegen DBGC JO19-1

Vandaag stond er weer een verre reis op het programma voor de J019-1, de oversteek werd gemaakt naar Oude-Tonge, waar er gevoetbald werd tegen DBGC JO19-1. Een eilanddorpje waar de borden zich onderaan de dijk bevinden en altijd wind aanwezig is.

Enfin over naar de wedstrijd waar de volgende 11 namen de wei in werden gestuurd.

 

Jan

Stef, Alex, Perol & Bieke

Carlo, Hein & Jurre

Sergio, Sven (70′ Karsten) & Bakker

 

In de openingsfase was Wernhout nog duidelijk zoekende en kreeg het geen vat op DBGC. Dit resulteerde dan ook snel in een 1-0 achterstand. In de 10e min wisten ze namelijk ons net te laten bollen door een afstandsschot in de hoek te plaatsen. Hierna leek Wernhout de kluts helemaal kwijt te zijn, want de 2-0 viel 2 minuten later door wederom een afstandschotje. Doordat de bal werd getoucheerd door onze verdediging was Jan kansloos. Niet de opening waar we allemaal op gehoopt hadden, helemaal niet na zo’n verre tocht te hebben afgelegd. Na een minuut of 20 kreeg Wernhout iets meer grip op de wedstrijd en begonnen er kleine kansjes te komen op de aansluitingstreffer. Deze bleef echter uit, dus we gingen rusten met een 2-0 achterstand.

In de rust werd het tactische strijdplan iets omgegooid om meer grip te krijgen op de wedstrijd. Daarnaast werd ook aangekaart dat het zeker nog niet gedaan was en er echt wel iets te halen viel.

Door de omzetting kwamen we goed uit de kleedkamer en was duidelijk te zien dat de tegenstander moeite had met onze omzetting. Ze begonnen kleine foutjes te maken waaruit wij gevaarlijk konden worden. In de 80e min was er een hele grote kans voor Carlo die vanuit een corner bijna raak schoot, maar door een verdediger van DBGC redde op de doellijn. 1 minuut later was daar dan eindelijk de aansluitingstreffer van de voet van Jurre. Hij schatte een te korte terugspeelbal van de DBGC-verdediger op waarde, strafte dit genadeloos af en bracht ons weer terug in de wedstrijd. Helaas kwam Wernhout na deze goal niet meer tot scoren en werd er dus met 2-1 verloren. Na de wedstrijd heerste er met name teleurstelling, met name omdat Wernhout zeker niet minder was en er wellicht meer te halen viel.

Volgende week krijgen we de kans om onze rug te rechten waar er wederom een verre uitwedstrijd gespeeld mag gaan worden tegen Duiveland JO19-1, tot dan!

 

Deel dit bericht op social media